Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 17:43

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Історія рідного краю
Державний Прапор України - прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
Українська національна традиція символічного відображення світу формувалася упродовж кількох тисячоліть. Використання жовтого та блакитного кольорів (з різними відтінками) на прапорах України-Русі простежується від прийняття християнства. Згодом ці два кольори набувають значення державних.
У середині XVII ст., Після приєднання Гетьманщини до Російської держави, набувають поширення блакитні (сині) полотнища із золотими або жовтими зображеннями хрестів та інших знаків. З часів козаччини жовто-блакитне поєднання кольорів поступово починає домінувати на українських хоругвах, прапорах і клейнодах.
Після того, як перервалася традиція козацької символіки, тривалий час в Україні, яка перебувала у складі Російської імперії, питання про національні символи не піднімалося.
Першу спробу створити жовто-блакитний прапор з двох горизонтальних смуг приблизно такої форми, як тепер, здійснила Головна Руська Рада (орган, який представляв національний рух українського населення Галичини), яка почала боротьбу за відродження української нації. У червні 1848 року на міській ратуші Львова вперше був піднятий жовто-блакитний прапор.
Поштовхом до поширення жовто-блакитної символіки стала Лютнева революція 1917 р. в Росії.  ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 314 | Додав: Пальцев | Дата: 23.08.2018 | Коментарі (0)

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 і 9 травня днями пам’яті і примирення і, визнаючи, що держави-члени можуть мати свої дні перемоги, звільнення та святкування, запропонувала всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один з цих днів або обидва ці дні як данину пам’яті всім жертвам другої світової війни.
Ми пишаємося тим, що народи наших країн внесли вирішальний внесок у досягнення перемоги і спасіння людства від нацистського поневолення. Віддаємо належне тій величезній ролі, яку відіграли у розгромі фашизму всі держави антигітлерівської коаліції. Багато десятків мільйонів людей віддали свої життя в ім’я досягнення Перемоги.
Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни».
  ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 471 | Додав: Пальцев | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

Такі людські амбіції, які зав’язуються на культі окремої людської особистості і зарозумілість, зведена на рівень державної політики: відверта брехня, підступність і бажання збагачення, а за рахунок ближнього свого сусіда, приводять зрештою до розв’язування будь-якої війни. Вони не зникнуть самі по собі.
На рівні простої людини, для того, щоб побудувати навіть саме звичайне житло чи народити і поставити на ноги дитину, ми змушені вкладати масу сил, коштів і часу. Навпаки, щоб в нетерпимості до ближнього зруйнувати все це, достатньо однієї миті і вкрай не хитрої, дешевої пекельної машини.
Терпіння і відсутність такого координально впливають на наше життя. Терпіння - це одна з чеснот, даних нам Богом, щоб навчитися прощати, знаходити порозуміння і примирення між собою. Не маючи терпіння між собою, не можемо мати миру один з одним, ми воюємо, знищуючи насамперед самих себе.
Чергове нетерпіння - зведене в площину практичної ненависті - Друга світова війна, одними з передумов до якої з’явилися політична ідея «арійського світу», роздування міфів про утиск німецькомовного населення в пресі, радісні вигуки «Гітлер - введи війська» і анексія Німеччиною Судетської області, що належала Чехословаччині, розпочалася 1-го вересня 1939-го року. Вона охопила всю земну кулю і тривала до 2-го вересня 1945-го року, забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе.  ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 301 | Додав: Пальцев | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

Найкраще різдвяне відео, раджу.
Три ролики по 45 секунд, від яких стискається серце.
Вони про нас і для нас — українців. Про те, як важливо любити, обнімати, дякувати. Про те, що найважливіше — це наша єдність. В ній — наша сила і наша перемога.
Респект Міністерству інформаційної політики України, які запустили цю соціальну рекламу.
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 340 | Додав: Пальцев | Дата: 29.12.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 295 | Додав: Пальцев | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

Тим, хто й досі сумнівається, «есть ли такая страна Украина», і де проходять її етнічні кордони, хочу навести підбірку карт початку ХХ ст. А також карту мовного розселення кінця ХІХ ст, які красномовно засвідчують, де проходять кордони Великої України. Читати далі >>>
 
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 304 | Додав: Пальцев | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

На сесії міської ради більшістю голосів було ухвалено зміни до міської програми «Освіта на 2016-2018 роки».

Виділено додаткові кошти на ремонти закладів сфери освіти, на заходи з термомодернізації будівель дитячих садків і шкіл, придбання необхідного інвентарю.

Також збільшено фінансування дошкільного напрямки у зв'язку з відкриттям нових груп у дитячих садках міста. У грудні 2017 року були відкриті 5 груп в дошкільному закладі № 217. Для їх утримання в програмі передбачено близько 500 тис. грн.

Як зазначив, виступаючи на сесії міської ради, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, у Запоріжжі зберігається позитивна тенденція скорочення черги у дитячі садки. Завдяки реалізації заходів міської програми, з 2016 року її вдалося скоротити в кілька разів. Станом на початок 2016 року в черзі на місце в дитячому саду стояло 1,5 осіб. За прогнозами, до кінця 2017 року вона зменшена до 370 чоловік. За словами заступника міського голови, наступним етапом програми стане ліквідація перевантаженості в групах дитячих садів.

Крім цього, у рамках програми сьогодні було виділено фінансування на захист нових стадіонів, які будуються у всіх районах Запоріжжя на базі міських шкіл. Для забезпечення безпеки дітей, попередження вандалізму буде придбаний комплект відеоспостереження, що передбачає установку тривожної кнопки. На ці цілі виділено з міського бюджету 567 тис. грн. ... Читати далі »

Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 400 | Додав: Пальцев | Дата: 19.10.2017 | Коментарі (0)

Ви живете в місті Запоріжжя, якщо:
  1. Кожен день їздите на роботу / навчання через найбільший річковий острів Європи, не підозрюючи про це.
  2. Всього лише за чотири гривні вас можуть доставити прямо в Космос.
  3. ... Де не вакуум, як може хто подумав, а найчистіше повітря в місті.
  4. У вашому місті найбільше заводів (в перерахунку на 1000 душ населення) в світі.
  5. ... При цьому відмінне купання та відпочинок.
  6. Ви впевнені, що ваше місто найбагатше в країні, тільки всі гроші Київ відбирає.
  7. Для вас "запорожець" це насамперед історичний герой, а потім вже автомобіль.
  8. Ви знаєте тільки два номери маршруток - "по проспекту" і "по Перемозі".
  9. Ви здивовані, що ваша міська команда не чемпіон країни в цьому році (з будь-якого ігрового виду спорту). Крім великого футболу і чоловічого баскетболу - ну не весь же спорт на плаву тримати! ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 333 | Додав: Пальцев | Дата: 19.10.2017 | Коментарі (0)

На порталі «Україна Інкогніта» опублікували рейтинг кращих неоготичних палаців в Україні. Як стало відомо, голосування проводили через соціальні мережі. Люди з різних куточків країни та світу неодноразово відвідували Замок Попова у Василівці. Замок являє собою палацово-парковий комплекс в Запорізькій області, в якому працює історико-архітектурний музей під назвою «Садиба Попова».
Замок Попова - це типовий представник архітектури епохи еклектики. Його будівництво завершилося в 80-х роках XIX ст. Будівля включає в себе елементи неоготики та бароко.
Історія замку і селища Василівка пов'язана з родом Попових. Василь Степанович Попов в кінці XVIII в. створив невелике селище на місці козацьких стоянок і хуторів. Садиба розташовується в 50 кілометрах від Запоріжжя ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 318 | Додав: Пальцев | Дата: 10.10.2017 | Коментарі (0)

У Запорізькому Краєзнавчому музеї представили оновлений сайт обласного туристично-інформаційного центру з інтерактивною картою, по якій можна розробляти маршрути нового туристичного маршруту в Чернігівському районі та оновленої ілюстрованої туристичної карти області, намальованої художником Сергієм Замуреенком.
Представляючи карту, директор обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовський розповів, що це 69 головних визначних пам'яток Запорізької області.
Карта буде розміщена на сайті обласного туристично-інформаційного центру. За його словами, осучаснюється і сам сайт, його дизайн, структура для більшої зручності туристів. Відвідувачі зможуть дізнатися, як доїхати, де можна переночувати, пообідати, що подивитися і тому подібне. Також буде розміщено добірку кращих туристичних маршрутів і місць відпочинку на території області.

Сайт обласного туристично-інформаційного центру: zotic.zp.ua 

Туристичні об'єкти Запорізької області
... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 377 | Додав: Пальцев | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Так скалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся навіть спеціальне свято – день вишиванки. І коли буде день вишиванки в Україні 2017 року, громадяни країни знову збиратимуться разом на площах своїх міст, одягнуті у національні українські сорочки.

Візерунки на вишиванках

Як правило, вишиванка – це білі сорочка, вишита чи то з льону, чи то з конопляного полотна. Проте в останні часи можна зустріти сорочки чорного, червоного, коричневого, сірого та інших кольорів. Від звичайних сорочок вишиванку відрізняє дивовижний візерунок. Він робиться не аби як. На те, яким повинен бути візерунок на вишиванці, впливає той факт для кого вона буде пошита чи кому вже належить.

Традиційно, вишиванка – одяг чоловічий, але зараз вже існують вишиванки для жінок. Історично так склалось, що візерунок відрізнявся у батька та сина, у нареченого та його друга, у одруженого парубка та холостяка. Експерти сходяться в думках, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок. Про ці чотири елементи йдеться в багатьох національних піснях. ... Читати далі »

Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 446 | Додав: Пальцев | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

Від Сяну до Дону!", - картографи 1920-х років підтримували це гасло, про що говорить раритетний атлас України 1928 року випуску. На 15 пожовклих аркушах - 33 карти із розташуванням, адміністративним поділом, природою, населенням та економікою. Читати далі >>>
 
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 526 | Додав: Пальцев | Дата: 24.03.2017 | Коментарі (0)

У 2015 році журнал Vogue назвав українську вишиванку найгарячішим трендом. Сьогодні ми розповімо, який шлях вона пройшла, перш ніж потрапити на головні подіуми світу.
Читати далі>>>
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 338 | Додав: Пальцев | Дата: 06.03.2017 | Коментарі (0)

У IX - X століттях арабсько-перські вчені, такі які Аль-Балхі, Аль-Істахрі, Ібн-Хаукаля та інші залишили у своїх подорожніх книгах безліч спогадів про держави русів, зокрема про цілу тріаду: Куявію, Славію та Артанію з головними містами - відповідно Куявою (Куябою), Славією та Артою (Арсою), які існували на відстані між собою близько 140 - 280 км.

Читати далі >>>

Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 520 | Додав: Пальцев | Дата: 05.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz