Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 11:35

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Екологія рідного краю
У період з 28 вересня по 13 жовтня 2017 в освітніх закладах міста Запоріжжя проходить щорічна міська екологічна акція "Чисте місто".
Це ще одна нагода висловити свою небайдужість до стану навколишнього середовища та реалізувати екологічні ініціативи, що стануть доречними при проведенні природоохоронних та просвітницьких заходів з нагоди святкування Дня міста Запоріжжя. 
У рамках цієї акції у навчальних закладах міста передбачається проведення заходів з благоустрою прилеглих шкільних та паркових територій, конкурси, виставки, тематичні освітні заходи. 
До відзначення Всесвітнього дня захисту тварин Запорізька обласна організація «Укрприрода» запрошує всіх зацікавлених школярів, педагогів та батьків взяти участь у заході «Наші вірні друзі», який відбудеться 04 жовтня з 16.00 до 20.00 години у приміщенні БК «Орбіта» (вхід вільний). ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 383 | Додав: Пальцев | Дата: 03.10.2017 | Коментарі (0)

З 30 травня по 1 червня в "Козак-Палаці" відбудеться перший міжнародний запорізький "Форум-Еко-2017".
Організатори заходу - Запорізька міська рада, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька торгово-промислова палата, Комітет підприємців З питань природокористування і охорони НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ТПП України, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал».
Про це повідомили в прес-службі мерії.

У програмі Екофоруму - виставка, конференції, семінари, презентації, майстер-класи. ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 374 | Додав: Пальцев | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія. На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення навколишнього середовища. Результати дуже сумні. Наприклад, в Каїрі, повітря дуже сильно забруднене. Дихати «під відкритим небом» там цілий день, для організму, все одно що викурити пачку цигарок.
Середньостатистичний автомобіль виробляє більше 0,5 кілограм відходів у вигляді газу менше, ніж через кожні 35 кілометрів шляху. Всього чотирьох літрів машинного мастила досить, щоб було отруєно понад 4 мільйона літрів чистої питної води. Виробництво металу є джерелом 6% всієї емісії вуглекислого газу в атмосферу нашої планети.
На пересилку спаму щорічно витрачається 33 мільярда кВт/год електроенергії, що супроводжується викидом в атмосферу близько 17 мільйонів тонн вуглекислого газу (як три мільйони автомобілів). Такої кількості електроенергії достатньо для електропостачання 2,4 мільйона будинків. ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 362 | Додав: Пальцев | Дата: 14.04.2017 | Коментарі (0)

Енергія радіоактивного розпаду ізотопів 235U, 238U, 232Th і 40K дає не менше половини тепла Землі. Уран, торій, калій зосереджені, головним чином, в континентальній корі. Приблизно 1,8 млрд років тому в Африці діяв природний ядерний реактор «Окло».
Аль-Біруні (973-1048 н. е.) був одним з перших мусульманських геологів, чиї роботи містять найбільш ранній опис геології Індії. Деякі сучасні вчені, наприклад, Філдінг Х. Гаррісон, вважають, що сучасна геологія почалася в середньовічному ісламському світі.
Більшу частину XIX століття геологія оберталася навколо питання про найбільш точний вік нашої планети. Оцінки варіювалися від 100 000 до кількох мільярдів років. Найзначнішим досягненням геології в XX столітті був розвиток теорії тектоніки плит. В 1956 році радіометричне датування дозволило визначити вік Землі від 2 до 4,5 мільярдів років.
Слово «геологія» за деякими джерелами вперше було використано Уліссом Альдрованди в 1603 році. Потім в 1778 році французом Жан Андре Делюком, а як закріплений термін в 1779 році Орасіо Бенедиктом де Соссюр. Слова терміна походять від грецького і означають «Вчення про Землю». Однак згідно іншого джерела, слово «Геологія» вперше використав норвезький священик і вчений Міккель Педерсон Есхолт (1600-1699). Він вперше використав цей термін у своїй книзі під назвою Geologica Norvegica (1657). ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 333 | Додав: Пальцев | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

На січень 2017 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.
А Ви знали, що єдиний в світі птах, у якої взагалі немає крил, це Ківі. Він живе в Новій Зеландії.
Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів в хвилину під час польоту! У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км / год, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розгоняється до 60 км / год. Деякі види птахів - прекрасні плавці, а самим «розумним» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла приходиться 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня - 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила - не більш 0,007 г / кг.  ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 376 | Додав: Пальцев | Дата: 01.04.2017 | Коментарі (0)

Щорічно, 22 квітня жителі нашої планети святкують День Землі. Він швидко став загальнолюдським символічним святом любові до природи та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи громадян, жителів Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. Щорічно і в нашій школі святкують День Землі, проводяться різноманітні заходи екологічної тематики, учні приймають участь у відповідних вікторинах. ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 486 | Додав: АО | Дата: 22.04.2015 | Коментарі (0)

11 жовтня 2013 року у Міському палаці дитячої та юнацької творчості в рамках проекту "Екологічний вектор" відбулася виставка творчих робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів "Місто очима дітей".
Від кожного з районів міста було представлено по десять робіт. У номінації "Фоторепортаж" Ленінський район представляла робота Приходько Ніколі "Природа просить допомоги", в якій Ніколь закликає до відновлення Парку Енергетиків на правому березі міста.






http://lenra.zp.ua/index.php?id=1606
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 494 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz