Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 14:09

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 5 » За буллінг в школах хочуть штрафувати батьків і вчителів
11:48
За буллінг в школах хочуть штрафувати батьків і вчителів

В кінці минулого тижня в Міносвіти озвучили страшну цифру - в 2017 році майже 110 тисяч осіб звернулися до психологів через цькування в школах.

Серед останніх гучних випадків буллінг - побиття компанією старшокласників учня восьмого класу в Житомирській області та жорстоке побиття дівчинки в Одесі, яке до того ж зняли на відео. Для вирішення проблеми у Верховній Раді хочуть ввести штрафи для самих хуліганів, їх батьків та вчителів, пише " Сегодня ".

Лариса Самсонова, глава Департаменту інклюзивного та позашкільної освіти МОН, зазначає: з 109 тисяч звернень до психологів в минулому році найчастіше скаржилися діти (39%), вчителі (29%) і батьки (27%). У МВС додають: з Буллінг (англ. "Bully" - задирати) в 2017-му зіткнулися 67% дітей. За даними Держстату, в минулому навчальному році в школах вважалося трохи більше 3,9 млн дітей, а значить 2,6 млн пережили або були свідками знущань. З них 40% нікому про це не говорили і не зверталися за допомогою - трохи менше половини соромляться говорити про це, а 22% вважають явище нормою. За даними громадської організації STUDENA, в 2018-м майже 64% вчителів зіткнулися з цькуванням дітей в своєму класі. Самсонова каже, що за статистикою кількість повідомлень про Буллінг збільшилася, але вона не вважає, що це погано.

Над вирішенням проблеми працюють і в парламенті - група нардепів зареєструвала законопроект про протидію Буллінгу. В першу чергу це поняття закріплюється в законодавстві як "моральне або фізичне насильство, агресія в будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу і підпорядкувати людини своїм інтересам". Також планується ввести штрафи конкретно за цькування, яких зараз немає. До слова, батьків одеських підлітків, які побили ровесницю, оштрафували на 51 грн за статтею "невиконання обов'язків по вихованню дітей".

За новими правилами, задираки хочуть штрафувати на 850 грн. Якщо ж в Буллінг брав участь неповнолітній, то цей штраф доведеться сплатити його батькам. При повторному порушенні закону штраф збільшиться до 3400 грн. Директори шкіл повинні будуть затверджувати плани протидії Буллінг в школах і стежити за їх виконанням. Ці плани, а також дані учнів-задирака планують публікувати на сайті школи. При цьому самих вчителів зобов'яжуть повідомляти про Буллінг, свідком якого вони стали. За замовчування їм загрожує штраф до 1700 грн.

Велика кількість школярів, які не повідомляють про проблеми, психолог Лілія Вороніна пояснює страхом стигматизації:

"Вони бояться, що про це дізнається набагато більше людей, ніж вже знають. Дитина буде боятися, що за ним закріпиться статус іншого, слабкого. А ось ініціатива ввести такі штрафи хороша - коли вдарять по гаманцю батьків, вони поміняють підхід у вихованні свого чада . але є і ризик: підліток з вираженим девіантною (що відхиляється від норми. - авт.) поведінкою, щоб приховати факт буллінг, може зайти далеко і невідомо що зробити зі своєю жертвою. Звичайно, це окремі випадки, але в будь-якому випадку потрібні профілактичні бесіди ".

Джерело

Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 319 | Додав: Пальцев | Рейтинг: 5.0/1

Поділитися матеріалом:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz