Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 14:57

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 03
Маловідомий факт на світі є лише два полководці які не програли жодної битви, всі походи закінчили успішно, захопили всі міста які брали в осаду. Один з них це Олександр Македонський неофіційно визнаний найкращім полководцем всіх часів та народів. А другий це український козак Іван Сірко (1605)-1680) він обирався запорожцями на посаду кошового отамана рекордну кількість раз. Сірко мав феноменальний військовий талан за життя він провів 55 походів проти Османської імперії та 65 великих битв та 179 сутичок з ворогами і у всіх з них здобув перемогу. Під його керівництвом козаки захоплювали: Очаків, Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Кілію, Тягиню (Бендери), Арабат, Перекоп, Ясси, Кафу, Бахчисарай, Трапезунд.
Перша велика перемога по командуванням Сірка сталася в 1646 року в ході тридцятирічної війни запрошений французами 2500 тисячний загін запорізьких козаків на чолі яких стояли Богдан Хмельницький та Іван Сірко за одну ніч взяли іспанську фортецю Дюнкерк, яку французька армія принца Конде не могли захопити п'ять років. Фортеця Дюнкерк знаходилася в руках іспанців, і мала стратегічне значення - її називали «ключом від Ла-Маншу» Вдячні французи на честь перемоги Івана Сірка встановили пам'ятник козакам на березі Ла-Маншу.
На початку 1670-х років на переправі в пониззі Дніпра Сірко з 2 тисячами козаків розбив 10 тисячну татарську армію. 
1675 у битві біля Чортомликської січі під його керівництвом була розбита 15 тисячну турецьку армія. Унаслідок нічного бою з 15 тисяч яничарів урятував лише 3 тисячі, а втрати козаків не перевищили 50 душ. Часом з цією перемогою пов'язують лист Мухаммеда IV до запорожців і славнозвісну відповідь йому, Наступного року Сірко здійснив з 20 тисячною козацькою армією похід у Крим і став першим козацьким отаманом кому вдалося захопити столицю Кримського ханства Бахчисарай.  ... Читати далі »
Категорія: Гордість України | Переглядів: 428 | Додав: Пальцев | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

Як повідомляє управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради, 5 грудня у Запоріжжі відбудеться щорічна перевірка систем оповіщення.

Готовність засобів оповіщення з включенням електричних сирен перевірятимуть з 13:30 до 14:10. Також буде проводитись оповіщення по радіо і телебаченню обласного радіотелецентру, під час якого буде транслюватися повідомлення департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації.

... Читати далі »

Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 355 | Додав: Пальцев | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

Категорія: Гордість України | Переглядів: 331 | Додав: Пальцев | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

Свято Всесвітній день комп’ютерної графіки або День 3D відзначається в першій декаді грудня. Виникло у 1998 році за задумом американської компанії Alias. Святкування забарвлені презентаціями найбільш яскравих творчих проектів в області 3D та графіки.
Першу компанію під назвою "Evans & Sutherland" з виробництва комп’ютерної графіки заснували ще в 1968-му році. Одним з її засновників був американський вчений у галузі інформатики Айвен Сазерленд. Він також був піонером інтернету. Ще будучи аспірантом, Айвен написав програму Sketchpad, яка дозволяла створювати простенькі тривимірні об’єкти. До речі, перша комерційна 3D програма для комплексного 3D-моделювання, була вартістю близько 100 тис. USD і мала назву SoftImage 3D - попередник SoftImage XSI. Її випустили у 1988 році. А група MAGI/Synthavision (Нью-Йорк, США, 1972 р.) стала першою в історії 3D дизайну компанією, яка випустила комерційну комп’ютерну анімацію. Це був 3D логотип для компанії IBM, який почав транслюватися на початку 70-х на одному з моніторів в їхньому офісі.
Звичайно ж перші комп’ютери були неймовірно великими, вироблена ними комп’ютерна графіка - дещо незграбною і важкою, але етап еволюції комп’ютерних систем, на щастя, не розтягнувся на сотні років. Мікропроцесори - маленькі деталі, які дозволяли зменшити розміри комп’ютера до цілком розумних, вирішували безліч завдань. Так, у 1974 році компанія Intel випускає на ринок 8-ми бітний процесор Intel 8080, компанія Motorola - процесор 6800. Конкуренти не дрімають. Хітом продажів в 1977-му році стає домашній комп’ютер Apple II. У 1981 році персональний комп’ютер IBM за версією відомого журналу «Тime» отримує титул «Кращий товар року» і понеслося ... ... Читати далі »
Категорія: Інформатика | Переглядів: 341 | Додав: Пальцев | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

Відзначають Міжнародний День інваліда в першій декаді грудня. День було засновано в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН. Традиційні заходи Дня людей з обмеженими можливостями присвячуються висвітленню й вирішенню їхніх нагальних проблем.
За оцінками Світового банку 20% найбільш бідних верств жителів Землі є людьми з обмеженими можливостями і вимагають до себе особливої уваги. Загальна поширеність офіційно зафіксованої інвалідності в світі вже становить приблизно 10%, проте тільки на 2016 рік у світі налічувалося понад один мільярд людей (15 відсотків населення), які страждали різними формами інвалідності за медичними показаннями і критеріями ВООЗ.
Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Не дивно, що в давні часи і навіть аж до сучасної історії у людей, яких ми зараз відносимо до категорії - люди з інвалідністю, було дуже мало шансів на виживання взагалі. Це страшна правда - завжди і у всі часи турбота про людей з інвалідністю в основному трималася на щирій добрій волі окремих людей. Які шанси сучасних людей з інвалідністю на благополучне виживання без сторонньої допомоги зараз? Шанси не змінилися, їх просто немає.  ... Читати далі »
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 333 | Додав: Пальцев | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz