Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 16:33

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 22
Міжнародне професійне свято працівників численних таксомоторних парків і приватних таксі, всіх славних водіїв таксистів, щорічно відзначається 22-го березня. Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри. Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір». Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.
Людина істота винахідлива і ідея пристрою для визначення справедливої винагороди за послуги перевезення пасажирів звичайно ж не була винаходом англійців. Згідно з наявними історичними матеріалами вже в Древне Римської Імперії деякі візники колісниць робили для своїх транспортних засобів спеціальні пристосування, які складалися зі звичайної чаші або тазу, в котру після певної кількості обертів колеса падав невеликий камінчик. Після поїздки оплата здійснювалася згідно кількісті цих камінчиків. Як би там не було, таксі давно і міцно завоювало загальну повагу і визнання в широких масах населення по всій землі.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 337 | Додав: Пальцев | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

Приблизно сім-вісім тисяч років тому на місці сучасного Балтійського моря розташовувалося озеро, а море утворилося, як встановили вчені, лише близько чотирьох тисяч років тому.
Балтійське море має таку назву не скрізь. В мовах німецької групи, крім англійської, воно зветься Східним морем, а ось в естонському - Західним, що логічно з точки зору географії. Слов’яни називали Балтійське море Варязьким.
Екологічний стан в Балтійському морі залишає бажати кращого, так як після Другої світової війни тут, на морському дні, були облаштовані поховання хімічної зброї. Минули роки, вода поступово роз’їдає контейнери з хімікаліями, і отрути починають просочуватися назовні. Балтійське море межує з Північним, але води цих морів практично не змішуються. Причина тому - різна їх щільність. Балтійське море відрізняється невеликою глибиною - в середньому цей параметр становить близько п’ятдесяти метрів.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 285 | Додав: Пальцев | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

Яка вода швидше перетвориться на лід: гаряча чи холодна? Якщо міркувати логічно, то, звичайно, холодна. Адже гарячої потрібно спочатку охолонути, а потім вже замерзнути, а ось холодній остигати не потрібно. Однак досліди показують, що в лід швидше перетворюється саме гаряча вода.
Вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті. В даний час 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води. За останні роки в світі відбулося безліч конфліктів, пов’язаних з доступом до води.
Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.
Генеральна Асамблей Організації Об’єднаних Націй, прийнявши резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Цей день повинні були почати відзначати у 1993 році у відповідності з рекомендаціями Конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку.
Держави були покликані присвятити День водних ресурсів здійсненню рекомендацій ООН і проведенню конкретних дій на національному рівні.
Щорічно одна з установ ООН призначається координатором заходів Всесвітнього дня водних ресурсів і відповідає за просування нової теми під керівництвом Адміністративного комітету з координації. ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 618 | Додав: Пальцев | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz