Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.2024, 04:01

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Календар
Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран). У 2000 році на
XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення. Але, не зважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішено.
Лише тільки через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування було визначено. Традицію Свята лялькарів усього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всі професіонали і прихильники театру ляльок святкують Міжнародний день лялькаря.
Президент УНІМА Маргарета Нікулєску звернулася до всіх діячів театру ляльок з закликом перетворити день 21 березня на захоплюючий ритуал на славу лялькового театру: „Нехай в цей день грають лялькові спектаклі, проводять дискусії, влаштовують зустрічі, нехай об’єднуються всі професіонали і аматори одного з найдавніших видів мистецтва – театру ляльок! Хай всі навколо стануть учасниками нашого свята! Хай всі опиняться в театрі ляльок!”  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 742 | Додав: Пальцев | Дата: 21.03.2019 | Коментарі (0)

Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери. Вони були створені принцесою Ен-Хеду-ана (En-hedu-ana) і знахідка підтверджена артефактами. Принцеса є найбільш раннім автором, відомим по імені, а також першої поетесою. Вона була дочкою засновника Аккадского царства - царя Саргона, і відома своїми шумерськими гімнами.
Відомо, що перші словники рим з’явилися ще в середньовіччі. Цікаво що, наприклад, весь Коран побудований на римах. А перший, хто порівняв щоки юної дівчини з трояндою, був поетом, як одного разу висловився Сальвадор Далі.
У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.
„Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 787 | Додав: Пальцев | Дата: 21.03.2019 | Коментарі (0)

Якщо стати на лінії екватора в день рівнодення, можна побачити сонце прямо над головою.
Тільки двічі на рік Сонце сходить точно на сході і заходить точно на заході. Це явище спостерігається в дні весняного і осіннього рівнодення. У день рівнодення центр Сонця можна спостерігати рівно 12 годин.
Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення.
Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її приходу (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії. Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя. Стародавні єгиптяни звели Великого Сфінкса так, щоб він вказував прямо на сонце, що сходить під час весняного рівнодення.
Давайте порадіємо приходу весни і посміхнемося сонечку.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 745 | Додав: Пальцев | Дата: 20.03.2019 | Коментарі (0)

Якщо розрахувати довжину екватора Землі з використанням числа Пі з точністю до дев’ятого знака, помилка в розрахунках складе всього близько 6 мм. Тридцяти дев’яти знаків після коми в числі Пі досить для обчислення довжини кола, що оперізує відомі космічні об’єкти у Всесвіті, з похибкою не більшою, ніж радіус атома водню!
Число „Пі” – математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжині його діаметра.
14 березня людство, чи, щонайменше, його частина, небайдужа до математики, відзначає день числа „Пі”.
В американському написанні сьогоднішня дата виглядає як 3.14, звідси і пояснення, чому саме в цей день відзначається це свято. Можна було б святкувати його і 31 квітня (31.4), але тоді цей день відзначався б не кожного року.
Якщо бути точним, то вітати оточуючих з днем „пі” (тільки будьте обережні, багато хто може вас не так зрозуміти) потрібно сьогодні в 1:59, відповідності до цифр числа „пі”- 3,1415926... Але, якщо ви пропустили цей момент, не засмучуйтесь, можна скористатися „європейським” написанням часу і перенести урочистий момент на 15:92.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 297 | Додав: Пальцев | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

Цей День з’явився в наших календарях порівняно недавно, в 2014-му році. Це насамперед акція, спрямована на вирішення нагальних екологічних проблем. Міжнародний день полярного ведмедя виник за підтримки організації Polar Bears International. Метою цього Дня є підвищення обізнаності широкої громадськості про катастрофічні впливи глобального потепління на площу льодового покриття вод, де знаходиться природне середовище проживання полярного ведмедя. Якщо не вжити заходів зі скорочення шкідливих викидів вуглецю, які викликають глобальне потепління, то вже в найближчому майбутньому ми можемо стати свідками загрози зникнення цих прекрасних тварин з нашої планети.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 397 | Додав: Пальцев | Дата: 27.02.2019 | Коментарі (0)

Що б ми робили без цих котів?
Створений з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював в журналі Tuttogatto - World Cat Day, або відомий нам як День кота в Європі, відзначають з 1992 року - 17 лютого. Це звичайно ж не офіційне або державне, а скоріше народне і громадське свято. Вибір дня був пов’язаний з лютим місяцем саме тому, що цей період знаходився під знаком Водолія (знак зодіаку), який характеризується в італійській культурній традиції, як знак вільних і незалежних духів. Справа в тому, що за часів інквізиції, особливо кішок та котів чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил, піднебесних духів злоби, що мешкають в повітрі.
Ідея Клаудії знайшла відгук не тільки у активістів та захисників тварин, але сподобалася і більш широкої аудиторії, адже Італія є домом для більш ніж 2,5 мільйона бродячих кішок, з основними ареалами проживання у Римі, Турині, Неаполі та Мілані. На підтримку Дня кота в Італії стали організовуватися численні дискусії, конференції, в тому числі фото виставки, збори коштів, щоб допомогти бродячим котам та кішкам. Потім ідея стала поширюватися і по інших європейських країнах, включаючи Україну та Польщу.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 433 | Додав: Пальцев | Дата: 17.02.2019 | Коментарі (0)

Починаючи з 14 лютого 2012 року відзначається Міжнародний день дарування книги (International Book Giving Day).

Це один з наймолодших свят в календарі, об'єднує всіх, хто дарує книги дітям і вчить їх любові до читання.

За три роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників.

Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів та дитячих письменників.

З кожним роком все більше книжок, як уже читаннях, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу.

Подаруй книгу в Міжнародний день дарування книг ... Читати далі »

Категорія: Календар | Переглядів: 308 | Додав: Пальцев | Дата: 14.02.2019 | Коментарі (0)

Любов є найбільшою рушійною силою у всьому світі. Це те, заради чого чоловіки готові згортати гори, а жінки слідувати за своїм коханим навіть на край світу. Про неї написано і сказано так багато, що здавалося б нічого нового вже сказати просто не можливо, але будь який закоханий це з легкістю спростовує, знаходячи слова, вирази і вчинки, які представляють його особисту любов все в новому і новому світлі. Це унікальне почуття і стан душі. Воно глибоко духовне і всілякі спроби опошлити це, дароване нам Богом чудо, розбиваються як хвилі об скелю. Любов - це фундамент здорових відносин і запорука успіху. Вона дає перемогу при будь-якому розкладі і разом з тим, більш терплячого і спокійного ставлення, ніж відносини закоханої людини до причин і обставин, які можуть стати перешкодою в його почуттях не можна і уявити. Здавалося б протиріччя, адже любов виключає байдужість. Вона ревно і більш упереджена, ніж будь-яке інше почуття і разом з тим вона дає той рівень спокою і відчуття порядку, який не під силу отримати у відсутності любові. Це не дивно, адже нам відомо, що сказано про те, що Сам Бог - є любов. Так само нам відомо, що Бог створив людину за образом Своїм і подобою. Чоловіка і жінку створив Господь і любов між ними - це природний стан людини.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 492 | Додав: Пальцев | Дата: 14.02.2019 | Коментарі (0)

Вже не залишається жодних сумнівів, що на початку було Слово. Саме слово, вперше і до сьогоднішнього дня, залишається головним аргументом і для нашого спілкування, і для нашого взаєморозуміння, для розради і підбадьорення, для вираження наших почуттів та емоцій, в кінцевому підсумку навіть для життя і смерті. Це не просто звук - це своєрідна мелодія, унікальна мелодія душі і духу, ознака розуму і відгук натхнення - і світ відповідає на це. Не дивно, що сталося саме так - людина вперше навчилася передавати саме звуки. Простір і час покірно відкрили себе і ці коливання негайно заповнили весь ефір. Радіохвилі, подібно хвилям невидимого світового океану, понеслися по безкрайніх просторах всесвіту.
Всесвітній День радіо, що відзначається з ініціативи міжнародної організації ЮНЕСКО щорічно 13-го лютого, не єдине свято, день, присвячений цьому чудовому і яскравому винаходу, але від цього не менш бажаний і затребуваний в самому широкому сенсі цього слова. Важливість і значення радіо як засобу, для зміцнення і розвитку міжнародного співробітництва, активного сприяння щодо вільного доступу до інформації, особливо в епоху цифрових технологій - найактуальніша тема для всього суспільства.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 385 | Додав: Пальцев | Дата: 13.02.2019 | Коментарі (0)

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію про науку, техніку і інновації в цілях розвитку, в якій визнавалося, що повноцінний і рівний доступ до сфери науки, техніки і інновацій для жінок будь-якого віку і їх участь в цій сфері є необхідною умовою забезпечення гендерної рівності і розширення прав і можливостей жінок.
15 грудня 2015 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію, проголосивши 11 лютого Міжнародним днем жінок і дівчаток в науці (A/RES/70/212). Організація Об’єднаних Націй запропонувала всім державам-членам, організаціям і органам системи ООН та інших міжнародним і регіональним організаціям, приватного сектору та науковим колам, а також громадянського суспільства, включаючи неурядові організації і приватних осіб, відзначати Міжнародний день жінок і дівчаток в науці належним чином, в тому числі за допомогою проведення просвітницьких і суспільно-пропагандистських заходів, з тим щоб заохочувати повноцінну і рівноправну участь жінок і дівчаток в процесах в сфері освіти, професійної підготовки, забезпечення зайнятості та прийняття рішень в природничо-науковій області, ліквідувати всі прояви дискримінації по відношенню до жінок , в тому числі в галузі освіти і зайнятості, і долати правові, економічні, соціальні та культурні бар’єри на шляху до цього, в тому числі заохочуючи розробку науково-освітньої політики та програм, включаючи, в міру необхідності, шкільні програми, сприяти більш широкому залученню жінок і дівчаток до сфери науки, заохочувати розвиток жінками наукової кар’єри і визнавати досягнення жінок в науці.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 549 | Додав: Пальцев | Дата: 11.02.2019 | Коментарі (0)

Хворіти - неприємна справа. Вона неприємна ні для кого. З одного боку хвороба приносить хворому тільки страждання, з іншого - вона відволікає масу сил і енергії у здорової частини населення, яка за службовим обов’язком або обставин, змушена миритися з таким станом справ.
Переважна більшість з нас так чи інакше стикалася з цим негативним явищем. Багато хто з нас хворіл, або відчуває усю підступність хвороби на собі зараз. У такі хвилини ми розуміємо, як для нас важлива підтримка і турбота тих, хто може її надати. Комусь із нас доводилося доглядати за хворими, хтось робить це постійно, обравши для себе професію медика. Є серед нас і ті, для кого підтримка і догляд за хворими - це святе веління душі.
Поділяючи глибоку небайдужість з людьми, хто з тих чи інших причин недуги потребує сторонньої опіки, а також з метою підбадьорення і зміцнення позитивного ставлення співробітників медичних та інших установ, які займаються забезпеченням такої підтримки 13-го травня 1992-го року за ініціативи глави Ватикану Іоанна Павла II, було запропоновано новий міжнародний пам’ятний день - Всесвітній день хворого. Дата 11-те лютого, в яку було прийнято відзначати цей День, нерозривно пов’язана з добрими католицькими традиціями і великою місією, покладеною Богом на всю християнську церкву. Безкорислива чеснота і самопожертва в ім’я порятунку свого ближнього - свята місія, нагорода за яку скоріше очікується християнами на небесах. Безліч християнських місій і парафій по всьому світу вже багато століть організовують подібну підтримку - догляд за хворими і немічними, які мають гостру потребу в опіці і дуже обмежені можливості. Персонал цих закладів представляють люди, для яких часто чужа біль сприймається як своя власна і вони в свою чергу також потребують підбадьорення.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 378 | Додав: Пальцев | Дата: 11.02.2019 | Коментарі (0)

Перемога над власним страхом і навідь жахом, яка не так давно була просто необхідна для відвідування стоматологічного кабінету, з розвитком нових методів і підходів у цій вельми делікатній області дається нам все легше і легше, і часом єдиним стримуючим фактором, який нас зупиняє на шляху до цього улюбленного лікаря, це елементарне фінансове питання. Робота стоматолога без перебільшення дуже важлива і на щастя більшість з нас це розуміє.
Нагадаємо, що за даними різних джерел, наприклад, ADA, IDEAF і FDI, а так само Всесвітньої федерації стоматологів, карієс і хвороби ротової порожнини є найпоширенішими захворюваннями у всьому світі. Особливу увагу і настороженість викликає хронічне захворювання карієсом, яке не щадить ні бідних, ні багатих і сміливо крокує по всій планеті.
Не випадково у всьому світі встановлені і виникають всілякі пам’ятні та святкові дні, присвячені увазі до здоров’я зубів і ротової порожнини. Так наприклад 12-го вересня відзначається «Всесвітній день здоров’я ротової порожнини» - «World Oral Health Day». 6-го березня в Сполучених Штатах Америки відзначають професійне свято «День дантиста», а весь лютий місяць традиційно відводиться увазі національної системи охорони здоров’я у сфері дитячого здоров’я та профілактики цих нещадних захворювань.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 439 | Додав: Пальцев | Дата: 09.02.2019 | Коментарі (0)

Бабак, що спить, теж вміє хропіти, - напевно, його так легше знайти. Схід сонця бабаки намагаються зустрічати своєрідним свистом. Відомо, що їх дуже швидко можна приручити і, як правило, бабаки віддані своїм господарям.
Щодо передбачень...
Ви здивуєтеся, але зараз на цю подію звертають увагу навіть представники Гідрометцентру. Не перебільшуючи можна відзначити, що від знання і розуміння майбутніх погодних умов залежить не так вже й мало. Для жителів міст, але скоріше для жителів сільської місцевості точні дані про погоду дуже важливі.
Перші згадки про День бабака датовані ще 1841-м роком. Для Канади та Сполучених Штатів Америки - це традиційне національне свято, що відзначається 2-го лютого, проте його популярність вже давно перейшла межі цих країн. «Все це умовності», - скажуть скептики. Може бути. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 338 | Додав: Пальцев | Дата: 02.02.2019 | Коментарі (0)

У студентів завжди є за що любити своє студентське життя. Не дивлячись на той факт, що безсумнівно приведе нас до довгих і глибоких міркувань з цього приводу, зауважимо, що в цьому немає ніякої потреби. І якщо б у студентів навіть не було жодного «законного» свята, то це б їх не засмутило. Швидше навпаки, додало б їм куди набагато більшого ентузіазму в пошуках «зайвого» приводу для радості, адже молодість володіє ще далеко не повністю вивченим потенціалом, і наділяє своїх володарів самими непередбачуваними і неординарними ідеями та рішеннями.
У своєму арсеналі студентська частина нашого прогресивного суспільства має принаймні два цілком законних і безумовно офіційних привода для свята: Міжнародний день студента, який відзначається 17-го листопада і Тетянин день - 25-го січня, який можна сказати наш домашній або національний День студентів . Походження останнього докорінно відрізняються від всесвітнього свята, воно більш традиційне для наших студентів і бере свій початок із середини вісімнадцятого сторіччя.
День студентів раніше був приурочений дню установи Московського університету, яке за старим стилем юліанського календаря відбулося 12-го січня 1755-го року і було ініційовано російською імператрицею Єлизаветою Петрівною по проханню російського державного діяча і мецената Івана Івановича Шувалова. Підписання найвищого Указу відбулося якраз у день іменин його матінки, паралельно цей день був і днем ранньохристиянської святої великомучениці Татіани Римської, що жила в III-му столітті нашої ери. Це давньо грецьке ім’я, яке нам більш відомо, як «Тетяна» в перекладі означає «упорядниця». Трохи пізніше в одній з прибудов старої будівлі університету створили домову церкву на її честь, а сама свята була оголошена своєрідною покровителькою всеросійського студентства. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 477 | Додав: Пальцев | Дата: 25.01.2019 | Коментарі (0)

Гірські лижі і сноуборд є одними з найбільш популярних зимових видів спорту в світі. Бобслей, ковзанки, керлінг, сноуборд, лижі та біатлон - це лише кілька прикладів зимових видів спорту, які відомі широкому загалу. Поряд зі сноубордом та катанням на лижах, хокей на льоду також є одним з найпопулярніших зимових видів спорту, особливо в Канаді та Північній Америці. Наприклад, в США, станом на 2016-й рік, тільки офіційно було зареєстровано близько 530 000 хокеїстів.
Ідея створення Всесвітнього дня снігу напрошувалася вже дуже давно. З 2007-го року почали з’являтися перші акції міжнародного характеру, які згодом були включені до порядку денного цього дня. У 2011-му році Міжнародною федерацією лижного спорту (FIS) на 2012-й рік нарешті було заплановано ряд щорічних заходів, присвячених цій знаменній події. FIS виступила засновником Дня снігу, відзначати який вирішили в третю неділю січня.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 493 | Додав: Пальцев | Дата: 20.01.2019 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 7 8 »
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz