Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 00:36

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Календар
Вроджене порушення - альбінізм, відоме ще як гіпопігментація, викликається частковим або повною відсутністю меланіну - пігменту, який відповідає за кольор шкіри, очей і волосся. Причина альбинизма - клітинна. Несправні гени не виробляють меланін і їх не можна змусити це робити. У альбіносів рожеві або червоні очі. Колір їх райдужної оболонки варіює від сірого до блакитного і навіть коричневого. У людей з альбінізмом часто спостерігається одне або кілька порушень зору: поганий зір, ністагм (мимовільний рух очей) і фотобоязнь (чутливість до світла). Люди з альбінізмом синтезують вітамін D в п’ять разів швидше, ніж люди з темною шкірою.
У деяких областях світу альбінізм більш поширений, наприклад, в деяких частинах Африки альбінізм зустрічається у 1 з 3000 людей. За статистикою у одного з 17 000 людей в світі є якась форма гена альбінізму. Приблизно 1 з 70 людей є носієм гена альбінізму. Якщо у обох батьків є ген альбінізму, ймовірність народження дитини з альбінізмом становить 25%. Вітіліго - ще один шкірний розлад, пов’язаний з альбінізмом, при якому тільки окремі ділянки шкіри втрачають пігмент. Відомі люди з вітіліго: Майкл Джексон і модель Вінні Харлоу. Один з найсерйозніших типів альбинизма відомий, як синдром Германськи-Пудлака.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 545 | Додав: Пальцев | Дата: 13.06.2018 | Коментарі (0)

Наші людські взаємини, які ми характеризуємо цим прекрасним словом, настільки унікальні, що ніяке інше слово просто не підійшло би. Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Не буде байдужим, може тільки до дрібниць, які і так всім заважають. Він або вона сповнені відвертості, але немає більш надійної людини, щоб зберегти якусь важливу таємницю. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Вона цінувалася завжди і в усі часи.
Не дивно, що на своїй 65-й сесії Генеральна Асамблея ООН в резолюції № 65/275 від 27-го квітня 2011-го року оголосила день 30-те липня офіційним Міжнародним днем дружби. На сторінках національних та міжнародних календарів є безліч доказів уваги до цінності понять «дружба» і «довіра». На дружбі й довірі, які йдуть рука об руку, побудовано практично все в нашому світі і хоч такого роду взаємини можуть здатися в деяких випадках досить незначними, вони все ж є нічим не замінними і бажаними більшістю з нас.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 470 | Додав: Пальцев | Дата: 09.06.2018 | Коментарі (0)

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня - в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів. Відповідний Указ Президента України № 251/94 був підписаний 25 травня 1994 року.
День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя.
«Надзвичайно потрібні були українські видання, коли Україну оголосили незалежною. Тоді саме журналісти привели політиків до влади в новоствореній державі. Трагедія почалася після того, коли ці політики, дорвавшись до влади, забули, кому вони цією владою зобов’язані. А дякувати вони повинні саме журналістам, які і сьогодні постійно про них розповідають, а сваритися з ними - це недалекоглядно. Адже тільки той, хто дружить з журналістами, а не тисне на них чи роздає вказівки, є мудрою людиною і розумним і перспективним політиком.» Голова Національного союзу журналістів України Ігор Федорович Лубченко (Джерело: GazetaUA.com, № 46 (46) - 7 / 12/2005)  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 357 | Додав: Пальцев | Дата: 06.06.2018 | Коментарі (0)

Святкування Міжнародного дня пожежника відбувається в першій декаді травня. Вперше відзначено в 1999 р. День присвячений вшануванню пожежних і їх небезпечної служби, є професійним святом пожежників. В цей День організовується і ряд пам’ятних заходів.
Працівники пожежних служб - це люди, які безперечно заслуговують на визнання. Кожен день вони реагують на тисячі інцидентів швидко і ефективно. Результати їхніх зусиль - порятунок незліченної кількості людських життів і збереження матеріальних цінностей, які потенційно могли б бути знищені розбурханим вогнем.
2 грудня 1998 року сталася одна з трагічних подій, яка потрясла жителів австралійського містечка Лінтон, а також і весь світ. Пожежні в Лінтоні - густонаселеному районі в Вікторії - билися з великим вогнем, що швидко поширювався від сухого чагарнику, який покривав значну територію і погрожував мешканцям містечка. Це був черговий екстрений виклик і пожежники Geelong West Fire Brigade не знали про трагедію, яка чекала на них попереду. Гаррі Вредевелдт, Кріс Еванс, Стюарт Девідсон, Джейсон Томас і Метью Армстронг завантажилися в свою пожежну машину і вирушили назустріч небезпеці. Вони були частиною ударної команди і були відправлені на погашення вогню в допомогу іншим групам. Коли ці п’ятеро потрапили в гарячу зону, вітер раптово змінив напрямок. Їх машина в лічені секунди опинилася у страшному полум’ї. Вогонь стрімко вбив всіх п’ятьох членів екіпажу.
4 травня 1999 року вперше було організовано Міжнародний день пожежників (IFFD). Він був заснований після того, як 4 січня 1999 року по електронній пошті по всьому світу було розіслано послання у зв’язку з загибеллю цих п’ятьох пожежників в Австралії. Дата - 4 травня - і раніше була традиційним днем пожежних в багатьох європейських країнах. До того ж це день святого Флоріана Лорхского, в католицькій традиції - покровителя пожежників.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 298 | Додав: Пальцев | Дата: 04.05.2018 | Коментарі (0)

Майже 90% всіх молодих людей живуть в світі, що розвивається. На нашій планеті зараз проживає близько 1,8 мільярда людей у віці від 10 до 24 років, в деяких країнах більше 50% населення - люди, яким ще не виповнилося 18 років. На підлітків і молодь у віці від 10 до 24 років в США і Китаї припадає 20% населення.
Сьогодні молоді люди, безумовно, набагато сміливіше попередників у відстоюванні своїх прав і поглядів.
Міжнародний день солідарності молоді відзначається щорічно з 1957 року за рішенням Всесвітньої федерації демократичної молоді.
Цей пам’ятний день служить ще одним приводом, аби привернути увагу державних органів, суспільства та засобів масової інформації до проблем молоді.
Об’єднання зусиль молодіжних, громадських організацій, широких верств населення, людей небайдужих, що душею вболівають за майбутнє своїх дітей і онуків, дозволить підсилити контроль суспільства за дотриманням прав молоді, підвищенням організованості і творчої активності молоді в реалізації економічних, соціальних, науково-технічних і етичних проблем суспільства, зміцнення спадкоємності поколінь, законності і правопорядку.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 332 | Додав: Пальцев | Дата: 24.04.2018 | Коментарі (0)

Міжнародне професійне свято працівників численних таксомоторних парків і приватних таксі, всіх славних водіїв таксистів, щорічно відзначається 22-го березня. Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри. Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір». Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.
Людина істота винахідлива і ідея пристрою для визначення справедливої винагороди за послуги перевезення пасажирів звичайно ж не була винаходом англійців. Згідно з наявними історичними матеріалами вже в Древне Римської Імперії деякі візники колісниць робили для своїх транспортних засобів спеціальні пристосування, які складалися зі звичайної чаші або тазу, в котру після певної кількості обертів колеса падав невеликий камінчик. Після поїздки оплата здійснювалася згідно кількісті цих камінчиків. Як би там не було, таксі давно і міцно завоювало загальну повагу і визнання в широких масах населення по всій землі.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 339 | Додав: Пальцев | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

Приблизно сім-вісім тисяч років тому на місці сучасного Балтійського моря розташовувалося озеро, а море утворилося, як встановили вчені, лише близько чотирьох тисяч років тому.
Балтійське море має таку назву не скрізь. В мовах німецької групи, крім англійської, воно зветься Східним морем, а ось в естонському - Західним, що логічно з точки зору географії. Слов’яни називали Балтійське море Варязьким.
Екологічний стан в Балтійському морі залишає бажати кращого, так як після Другої світової війни тут, на морському дні, були облаштовані поховання хімічної зброї. Минули роки, вода поступово роз’їдає контейнери з хімікаліями, і отрути починають просочуватися назовні. Балтійське море межує з Північним, але води цих морів практично не змішуються. Причина тому - різна їх щільність. Балтійське море відрізняється невеликою глибиною - в середньому цей параметр становить близько п’ятдесяти метрів.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 288 | Додав: Пальцев | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

Вже 23 грудня моя команда "Gucci Gang" у складі якої учні 9-А класу ЗОШ  № 87 Ільченко Денис, Дегтяренко Артем, Луців Данило, Нагайлик Еліза, Шалик Олександра, Шевченко Максим боротиметься у міському фіналі гри! ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 343 | Додав: Пальцев | Дата: 15.12.2017 | Коментарі (0)

Верховна Рада схвалила законопроект про оголошення вихідним 25-го грудня, коли відзначається Різдво Христове за григоріанським календарем.

За схвалення законопроекту № 5496 проголосували 238 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Документом також скасовано святковий день 2 травня, святковим днем вважається 1 травня – День праці.

В Україні вихідним є 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Українська, Російська, Грузинська, Сербська, і Польська Єрусалимська православні церкви, а також Греко-католицька церква в Україні). Водночас католицьке Різдво, яке відзначають не лише римо-католики, але й протестанти і представники низки помісних православних церков 25 грудня, є в Україні робочим днем. ... Читати далі »

Категорія: Календар | Переглядів: 358 | Додав: Пальцев | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

Професія лікаря відноситься до однієї з найдавніших. Першою професійною клятвою лікаря стала клятва Гіппократа.
З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря. Це день солідарності та активних дій лікарів усього світу.
У 1971 році була створена міжнародна медична гуманітарна організація Лікарі без кордонів - Medecins Sans Frontieres, MSF. Серед засновників - Міжнародний Червоний Хрест, Мальтійський орден і ЮНІСЕФ. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 432 | Додав: Пальцев | Дата: 02.10.2017 | Коментарі (0)

45-річний ювілей відзначила Запорізька загальноосвітня школа №87

З нагоди знаменної дати до закладу завітали представники влади Дніпровського району, а також територіального відділу освіти.

Школа радо зустріла випускників багатьох поколінь, ветеранів освітньої галузі.

1 вересня 1972 року школа відкрила свої двері і запросила дітей в країну знань. За цей чималий відтинок часу навчальний заклад має славну історію, високі результати, якими пишаються педагоги, учні, батьки і вся міська спільнота. Сьогодні тут працює творчий, згуртований педагогічний колектив на чолі з директором Школьніковим Михайлом Зіновійовичем, навчається 760 дітей.

Вітаючи школу зі святом ми висловили щиру вдячність ветеранам педагогічної праці та учителям за терпіння, мудрість і віру в здібності й таланти учнів, за частинку душі, яку вони віддають своїм вихованцям.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 389 | Додав: Пальцев | Дата: 21.09.2017 | Коментарі (0)

Календар учителя на 2017-2018 навчальний рік зручно використовувати при складанні календарно-тематичного планування.
Даний календар учителя на українській мові та створений у Excel, що дає можливість змінювати його за власним бажанням.

Скачати Календар учителя на 2017-2018 навчальний рік
Категорія: Календар | Переглядів: 477 | Додав: Пальцев | Дата: 08.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz