Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 20:43

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Календар
Одного разу одинадцятирічний хлопець на ім’я Френк Епперсон, випадково залишив на вулиці стакан з лимонадом. Була зима і день був морозний. Згодом це зробило його дуже багатим. Вранці хлопчик природно знайшов свій забутий стаканчик замерзлим, але від цього не менш цікавим. Це, незвичайне для нього тоді відкриття, свого часу стало початком створення «фруктового льоду», коли у 18 років йому прийшла в голову ідея випускати заморожений лимонад.
Протягом всієї історії людства винахідливість підростаючого покоління, особливо дітей, не раз заслуговувала пильної уваги. Це не дивно, адже їх погляд на звичайні для нас об’єкти та ситуації, ще зовсім незвичайний. Вони цілком можуть помітити те, що нами, з тієї чи іншої причини, просто проігноровано. Діти - відмінні винахідники.
Наприклад, перший батут винайшов 16-ти річний хлопець на ім’я Джон Ніссен з Айови в 1930-му році. Одного разу він вирішив натягнути брезент армійського зразка за допомогою гумових амортизаторів на залізний каркас, щоб просто пострибати на своє задоволення. Чому про це не подбали ті, які називають себе дорослими?
З огляду на незаперечні факти дитячої винахідливості, в міжнародному середовищі виникла ідея щорічного проведення Дня дітей-винахідників. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна - 17 січня. Він народився в неділю, 17 січня 1706 року в Бостоні, штат Массачусетс, який був тоді британською колонією. Нам він відомий більше, як один з батьків-засновників Сполучених Штатів Америки, якого ви бачите на сто доларовій купюрі валюти США.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 417 | Додав: Пальцев | Дата: 17.01.2019 | Коментарі (0)

Найввічливіший день у році – 11 січня. Цього дня відмічається всесвітній день „спасибі”.

Ми чудово розуміємо значення гарних манер, їх необхідність у повсякденному житті, але найчастіше ми висловлюємо подяку ніби мимохідь, не замислюючись про її значення. А між тим слова подяки мають дивовижні властивості, але вимовляти їх не можна, коли людина знаходиться у роздратованому стані. Психологи вважають, що слова вдячності – це знаки уваги, вони є усними „погладжуваннями” і здатні зігріти своїм теплом.

Ми кожного дня говоримо один одному „дякую”, тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця.
... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 449 | Додав: Пальцев | Дата: 11.01.2019 | Коментарі (0)

Зараз щорічно виготовляється мільярди соломинок для коктейлів та різноманітних напоїв, а першу штучну соломинку для коктейля придумав Марвін Стоун, хазяїн фабрики по виробництву паперових сигаретних мундштуків. Лушпиння від справжньої соломинки в коктейлі дратувало його, тому, взявши смужку паперу, Стоун змастив її край клеєм, накрутив „гвинтом” на олівець, а потім зняв отриману трубочку. 3 січня 1888 року у Вашингтоні Стоун запатентував соломинку для коктейля.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 526 | Додав: Пальцев | Дата: 03.01.2019 | Коментарі (0)

Так вже ми влаштовані, що нам зовсім не хочеться стояти на одному місці, ну хіба що тільки трохи. Та й час, який крутиться навколо нас, не дає нам такого шансу. Чи все-таки дає? ...
Біжать миті, - зовсім не вловимі. Вони якимсь абсолютно неймовірним чином збираються в секунди, хвилини, години, дні і тижні, в місяці ... І настає цей рубіж, коли кожен з нас, підбиваючи підсумки року, що минає, дивиться з якоюсь незрозумілою надією на рік наступний. Так вже ми влаштовані.
У науковому середовищі іноді битує думка, що новий рік - новий тільки свою першу мить, що час на стільки швидкоплинний і невловимий ... і вже на першій секунді він починає втрачати свою новизну. Новий рік - новий до тих пір, поки не наступить рік наступний за ним! А як може бути інакше? Якщо вже ми звикли міряти наше життя роками, то будемо послідовні, поки рік не підійде до свого завершення, не справедливо вважати його старим! До того ж, звідки нам знати, з яких відрізків часу складається найменший його відрізок? А хіба рік - самий великий відрізок часу?  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 292 | Додав: Пальцев | Дата: 01.01.2019 | Коментарі (0)

З метою підтримки престижу працівників інформаційно-медійних структур Збройних Сил України та структур Міністерства оборони України, Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ від 27 грудня 2010 року № 698 "Про встановлення Дня інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних Сил України" це професійне свято матиме щорічний характер і відзначатиметься 29 грудня.
Відомо, що 29 грудня 1991 року був призначений перший прес-секретарь військового відомства незалежної України і створена прес-служба Міністерства оборони України. Це стало початком становлення та формування у Збройних Силах України структур для повсякденного об’єктивного і оперативного інформування громадськості про діяльність Українських військ і активного впливу на творення позитивного іміджу армії і армійських традицій у суспільстві.
Державні службовці, офіцери та працівники інформаційно-медійних структур міністерства оборони України та Збройних Сил України відрізняются високим професіоналізмом і відданістю своїй професії, вони постійно перебувають у готовності принести максимальну користь не тільки Збройним Силам України, а й державі в цілому.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних Сил України, бажаємо їм гідно виконувати свої професійні обов’язки, мати міцне здоров’я і надійні сімейні тили!  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 536 | Додав: Пальцев | Дата: 29.12.2018 | Коментарі (0)

28-го грудня 1708 року з ініціативи Петра I був виданий перший цивільний календар під редакцією графа Якова Браса. Граф Яков Брас з 1706 року керував друкарською справою в Московії (Росії), до того Московія жила виключно за православними святками. З цієї дати почався літопис щорічних видань календарів на окупованих територіях колишньої Московії. Перший календар мав назву „Брюсов” та мав велику популярність. В ньому був "прогностик: когда нужно "кровь пущать", мыслити почать, брак иметь, дома сизиждати, зверей и рыбу ловить, платье кроить и мыться в мыльне", та багато іншого. Цікаво, що приватним особам було заборонено друкувати календарі в Московії і тим більш привозити їх з-за кордону.
Григоріанський календар на території колишньої Російсько ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 318 | Додав: Пальцев | Дата: 28.12.2018 | Коментарі (0)

Усім нам дуже подобається отримувати всілякі приємні подарунки. Це справжній сюрприз, коли гублячись у здогадах ми отримуємо щось зовсім несподіване, але в глибині душі лише крадькома окреслене в наших добрих надіях і мріях, що приносить нам непідробну радість і теплі почуття. Через подарунок можна передати не тільки свою ніжність і турботу, а й показати всю щирість своїх почуттів і переживань по відношенню до свого улюбленого або улюбленої, друга чи подруги, родича, знайомого, колезі по роботі або навіть начальнику. Не дивно, що колись у далекій Великобританії та пов’язаних з нею країн Британської співдружності, а саме в Канаді та Австралії, Новій Зеландії та на Самоа, Кірібаті і т. д. виникло це дивовижне свято, свято сюрпризів, свято подарунків, свято уваги і не байдужості.
Спочатку він називався абсолютно інтригуючою назвою - «Boxing day» і був не робочим днем. Невід’ємно зв’язувався з християнськими традиціями і відзначався на другий день після Різдва. Як правило, за цілком природних причин, тоді вчиняти благодійні подарунки мали більше можливостей саме забезпечені верстви суспільства: господарі підприємств, аристократи, купці і комерсанти. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 294 | Додав: Пальцев | Дата: 26.12.2018 | Коментарі (0)

Архівна спадщина суверенної України являє собою сукупність сотень тисяч фондів, що зберігаються в системі архівів по всій території країни.
24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня в 1998 р. відповідно до Указу Президента України № 1200/98.
В Указі сказано: «Враховуючи значний внесок архівних установ України у розвиток вітчизняної науки та культури, інші сфери життя суспільства, необхідність подальшого вдосконалення архівної справи та на підтримку ініціативи працівників архівних установ, постановляю: встановити в Україні професійне свято День працівників архівних установ, який відзначати щорічно 24 грудня».
Перший державний орган управління архівною справою в Україні був створений під ч ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 360 | Додав: Пальцев | Дата: 24.12.2018 | Коментарі (0)

Всесвітній день сноуборду проводиться щорічно 23 грудня. Це важливе свято для кожного сноубордера, а вперше День Сноуборду провели в Європі в 2006 році.
Це свято проводиться в Європі, США і навіть в Китаї. Святкування Всесвітнього дня сноуборду проводиться скрізь, де тільки випадає сніг! Основна ідея проведення цього дня - свобода спілкування і відкриттів. Подія збирає всіх любителів сноуборду від про-райдерів до новачків. У День сноуборду на курортах-партнерах свята для сноубордистів навіть організовується безкоштовний доступ на схили. Всі хто побажають приєднатися до свята, можуть покататися в атмосфері дружелюбності і веселощів.
Організацією Всесвітнього Дня сноуборду займається EuroSIMA, це Європейська Асоціація Виробників Спорядження для досочних видів спорту. Т ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 299 | Додав: Пальцев | Дата: 23.12.2018 | Коментарі (0)

Творцем першого кросворду був журналіст Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка з Ліверпуля. Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку "cross-word puzzle". Автор направив свій кросворд з 32 слів в газету "Нью-Йорк уорлд", де він був надрукований 21 грудня 1913 року.
Ось уже 100 років люди розгадують кросворди... 
Кросворд став незмінним супутником періодичних видань. Деякі з них помітили зв’язок між публікацією кросвордів і зростанням тиражів і стали спеціалізуватися саме на хрестословах. 
Вони тренують пам'ять, відточують кмітливість, підвищують грамотність, вчать працювати з довідковою літературою. Ідеальний спосіб одночасно поглибити знання та скоротати час в дорозі.
Усе це – про кросворд, з англійської – перетин слів. Найпопулярнішу гру зі словами у світі. 
Праобраз кросворда було знайдено під час розкопок Помпеїв. Він датується 79-им роком нашої ери, коли відбулося виверження Везувію.
У сучасному вигляді словесні головоломки з’явилися на початку XX століття. На звання їхньої батьківщини претендують одразу Велика Британія, Сполучені Штати і Південно-Африканська Республіка. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 375 | Додав: Пальцев | Дата: 21.12.2018 | Коментарі (0)

19 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день допомоги бідним.
За даними міжнародних експертів на кінець 20 століття, близько чверті всього населення планети, тобто півтора мільярда людей, живе в злиднях. У зв’язку з цим ООН прийнято кілька програм, що ставлять своєю метою викорінювання убогості.
Перші програми з ліквідації бідності почали діяти ще 10 років тому, проте поки що число тих, які живуть за межею бідності не зменшується.
Організація об’єднаних націй розглядає бідність як «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя». Вона означає не тільки брак грошей, а й гідної роботи, зручного житла, доступу до якісної освіти та охорони здоров’я. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 360 | Додав: Пальцев | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Цього щирого християнина звали Микола. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місто Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій Церкви.
Микола прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням - отримав безцінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.
Для християн в ті роки, як втім і в сучасності, було і залишається найважливішим життєвим завданням намагатися мати мир з усіма і святість, без якої ніхто не побачить Господа. Пам’ятаючи слова Христові, передані нам Апостолами в Святому Євангеліє, Микола в усьому намагався показувати, як працюючи, треба підтримувати слабких і пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав нам: «Блаженніше давати, ніж брати». ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 368 | Додав: Пальцев | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

Святкування Дня адвоката в Україні проводиться у другій декаді грудня. Офіційне свято встановлено з 2002 року. Традиції святкування Дня адвокатури включають ряд урочистих заходів і церемоній, вшанування правозахисників і адвокатів.
В грудні 2002 року Президент України підписав Указ № 1121/2002 про встановлення в Україні професійного свята - Дня адвокатури, який відзначається щорічно 19 грудня.
Відповідно до Закону України «Про адвокатуру», який був введений в дію постановою Верховної Ради від 19 грудня 1992 року, Адвокатура України - це добровільне професійне громадське об’єднання, покликане сприяти захисту прав, свобод і представляти законні інтереси громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, юридичних осіб, надавати їм іншу юридичну допомогу.
Свято ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 483 | Додав: Пальцев | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

Традиційно День Святого Миколая – популярне зимове свято для дітей та дорослих. Головна ідея свята - відчуття безкорисливого добра, прагнення подарувати іскру радості та надії. Це не тільки сімейна традиція, але й один із символів духовного тепла.
Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Цього щирого християнина звали Микола. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місто Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій Церкви.
Микола прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням - отримав безцінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 360 | Додав: Пальцев | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

Переважна більшість з нас, якщо не сказати, що практично всі, хоча б кілька разів у своєму житті відвідували цю скромну установу. Відділи записів актів громадянського (цивільного) стану, відомі нам як РАГСи, а згодом як органи реєстрації актів цивільного стану, входять до складу органів виконавчої влади. Вони з’явилися на зорі становлення нової пост революційної держави Рад на підставі декрету Ради Народних Комісарів від 18-го грудня 1917-го року «Про цивільний шлюб, про дітей і про ведення книг актів громадянського стану». Цим декретом встановлювалася нова централізована система обліку і ведення записів цивільного стану, яка йшла на зміну дореволюційної, де цими справами в основному завідували духовні і деякі адміністративні установи. Пізніше, 16-го вересня 1918-го року ВЦИКом був прийнятий відповідний Кодекс законів про акти громадянського стану, а також шлюбного, сімейного і опікунського права з подальшими редакціями та доповненнями.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 261 | Додав: Пальцев | Дата: 18.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz