Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 23:17

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Календар
Чай - найпопулярніший напій на Землі. Друге місце за популярністю належить пиву. В Ірландії та Англії все ж пиво популярніше за чай.
«День чаю» відзначається щорічно 15 грудня. Метою створення цього цікавого свята стало залучення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а так само обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв. 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», що безпосередньо вказує на те, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потребують вирішення.
Ідея відзначати «День чаю» практично витала в повітрі вже багато років. І після обговорення на всесвітніх громадських форумах в індійському Мумбаї в 2004 році і бразильському Порту-Алегрі, в особі Центру з освіти і Спілкування в 2005 році, дата 15 грудня стала носити назву «Міжнародний день чаю».
Найгучніше святкування «Міжнародного дня чаю» відповідно проходить у Індії і Шрі-Ланці, але такі країни, як Непал, Індонезія, Бангладеш, В’єтнам, Кенія, Уганда, Малайзія і Танзанія, будучи також у ряді провідних світових сільгоспвиробників чаю, не залишаються байдужими до цього свята. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 469 | Додав: Пальцев | Дата: 15.12.2018 | Коментарі (0)

Свято Дня працівників суду в Україні відзначається у другій декаді грудня. Традиційне святкування проводиться з 2000 року. Святкові заходи включають проведення урочистих церемоній і банкетів, нагородження заслужених працівників судової сфери.
Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 15 грудня в Україні встановлено щорічне професійне свято - День працівників суду.
В систему судових органів України входять:
Конституційний Суд України, який вирішує питання про відповідність законів та інших правових актів Конституції України, дає офіційне тлумачення норм Конституції і законів України;
Суди загальної юрисдикції, які утворюються, як правило, за територіальним принципом і які розглядають всі цивільні і кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення;
Арбітражні суди, які розглядають справи стосовно господарських правовідносин.
Згідно зі ст. 124 Конституції, правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Юрисдикція судів поширюється на всі правові відносини в державі. Конституція України підкреслює неприпустимість створення надзвичайних та особливих судів, які діяли б поза межами конституційно встановленої системи судів. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 326 | Додав: Пальцев | Дата: 15.12.2018 | Коментарі (0)

Святкування Міжнародного дня нейтралітету проводиться в другій декаді грудня. Свято встановлене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 2017 році. В цей День мають проводити освітні заходи на підвищення обізнаності громадськості в області нейтралітету.
У кожному конкретному суспільстві політика формування понять і закріплення стереотипів унікальна. Вона знаходиться в прямій залежності від амбіцій та прагнень людей, зацікавлених в збереженні і поліпшенні свого поточного положення. Здавалося б, така суть прогресу і розвитку, але що робити, якщо в процесі збереження і поліпшення становища однієї групи людей починають страждати інтереси інших груп? Починається конфлікт, кульмінацією якого дуже часто стає війна. Як уникнути втягування в неї третьої сторони?
Нейтралітет. Він часто розглядається як практичне філософське поняття, пов’язане з відсутністю зацікавленості в участі в конфліктах, коли третя сторона абстрагується від конфлікту інтересів інших сторін, бере на себе зобов’язання рівнозначної неучасті в конфлікті по відношенню до будь-яких його сторін. Це по суті негативне поняття, і раніше воно розглядалася як недолік характеру, відхід від необхідності мислити і діяти, на відміну від сучасної тенденції поваги до нейтралітету як до чесноти. Як це можливо? ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 337 | Додав: Пальцев | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

Високий бойовий дух і відвага, злагодженість та ефективність, проявлені при обороні країни від російської агресії, що почалася в 2014-му році, ще раз підтвердили славну честь українського воїна.
Указом Президента від 18.10.1997 № 1167/97 в Україні встановлено свято - День Сухопутних військ України, яке відзначається щорічно 12 грудня.
Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» в 1996 році.
Сухопутні війська збройних сил є головним носієм бойової могутності незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, вони відіграють вирішальну роль у виконанні своїх функцій, як в мирний, так і воєнний час. За чисельністю в ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 340 | Додав: Пальцев | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

У шанувальників футболу всього світу є своє свято - Всесвітній день футболу. Подякувати за нього можна ООН, яка і запропонувала його відзначати 10 грудня кожного року. Таким чином міжнародне співтовариство віддає дань цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя.
Перша згадка про футбол як «про гру в м’яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери.
Називалася вона Цу Чю, що означає «штовхати ногою». Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати добру фізичну форму.
Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голов ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 454 | Додав: Пальцев | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

День Нобеля - це щорічне вручення Нобелівської премії, яке проходить 10 грудня в Стокгольмі. Нобелівські премії користуються міжнародним визнанням як найпочесніша громадянська відзнака. Кожен лауреат отримує золоту медаль із зображенням Нобеля і диплом.
Нобелівські премії з фізики, хімії, фізіології або медицини, літератури та економіки вручає лауреатам його Величність Король Швеції на церемонії, що проходить у річницю смерті Альфреда Нобеля (в 1896 році в Сан-Ремо). Розмір грошової премії змінюється щорічно і становить приблизно 1 мільйон доларів. Нобелівські премії мають великий міжнародний престиж і, крім того, пропонують лауреатам значну економічну підтримку.

Джерело
Категорія: Календар | Переглядів: 509 | Додав: Пальцев | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

Безкорислива практична допомога своєму ближньому або кому б то не було в усі часи являла собою фундамент доброти і людяності в усьому світі. Благодійність є однією з форм цієї безкорисливої допомоги і часто стає тим «рятівним колом», яке дозволяє потрапившим у ту чи іншу біду людям, справлятися з непростою ситуацією, або хоча б не допускати розвитку ще більш згубних наслідків.
У сучасному світі поняття благодійності все частіше асоціюється з великими компаніями або окремими багатими людьми, спеціальними благодійними фондами або знаменитими брендами. Надаваєма ними допомога безперечно позитивний крок і нагородою за цю діяльність є їх добре ім’я, яке згадується нами і поважається у всьому суспільстві. Серед людей, що займаються благодійною діяльніст ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 368 | Додав: Пальцев | Дата: 09.12.2018 | Коментарі (0)

Генеральна Асамблея ООН 6 грудня 1996 року проголосила 7 грудня Міжнародним днем цивільної авіації і настійно закликала уряди, а також відповідні національні, регіональні, міжнародні та міжурядові організації зробити відповідні кроки для його святкування (резолюція 51/33).
Асамблея Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) - спеціалізованої установи Організації Об’єднаних Націй - оголосила цей день в 1992 році з метою привернення уваги до успіхів міжнародної цивільної авіації та їх розширення.
Цей день став відзначатися з 7 грудня 1994 року у зв’язку з п’ятидесятою річницею підписання Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, відповідно до якої і була створена ІКАО.
... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 358 | Додав: Пальцев | Дата: 07.12.2018 | Коментарі (0)

В Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування - це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.
Це свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого самоврядне суспільство. Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною - владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.
15 жовтня 1985 року європейськими державами був схвалений міжнародний пакт, який іменується «Європейська хартія місцевого самоврядування». Цей пакт зіграв і продовжує грати виключно важливу роль у становленні і розвитку класичної моделі місцевого самоврядування як в старих, так і нових європейських демократіях. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 330 | Додав: Пальцев | Дата: 07.12.2018 | Коментарі (0)

Новий вік для кухні почався з дослідних робіт американського інженера П. Б. Спенсера про випромінювач НВЧ-хвиль - магнетрона. Він прийшов до висновку, що певна частота випромінювань призводить до інтенсивного виділення тепла. 6 грудня 1945 року Спенсер отримав патент на використання мікрохвиль для приготування їжі, а в 1949 році за його патентом в США були виготовлені перші мікрохвильові печі для швидкого розморожування стратегічних запасів продуктів. Тому саме 6 грудня ми і відзначаємо День народження мікрохвильової печі.

Джерело
Категорія: Календар | Переглядів: 342 | Додав: Пальцев | Дата: 06.12.2018 | Коментарі (0)

Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.
Не дивлячись на виниклі економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі. На сьогоднішній день сили українських миротворців широко затребувані всім світовим співтовариством, що свідчить і про високі технічні можливості, і про довіру до професійної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 366 | Додав: Пальцев | Дата: 06.12.2018 | Коментарі (0)

Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/40/212.
ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.
Волонтери (добровольці) - це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 335 | Додав: Пальцев | Дата: 05.12.2018 | Коментарі (0)

Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято. Як сказав Антуан де Сент-Екзюпері, "ти у відповіді за тих, кого приручив". Пам’ятайте про це. І обов’язково почастуєте в цей день своїх вихованців чим-небудь смачненьким.

Джерело
Категорія: Календар | Переглядів: 310 | Додав: Пальцев | Дата: 30.11.2018 | Коментарі (0)

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.
Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.
В цей день уряди країн та міжнародні організації здійснюють заходи з метою підвищення інформованості суспільства щодо цієї проблеми. Жінки по всьому світу стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, маштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані.
Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує.
Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї: ухвалено відповідний закон; країна приєдналася до кампанії ООН проти побутового насильства; започаткована загальнодержавна кампанія “Стоп-насильству”. ... Читати далі »

Категорія: Календар | Переглядів: 551 | Додав: Пальцев | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

День завоювання друзів відзначається в США в день народження Дейла Карнегі (1888-1955), автора книги «Як здобувати друзів і впливати на людей».
Дейл Карнегі народився на фермі Мерівілль в штаті Міссурі. Сім’я жила дуже бідно, проте він зміг вступити до Державного Педагогічного Коледжу в Уорренсбурге і отримати непогану освіту.
Прагнучи подолати комплекс меншовартості, викликаний майновим станом, Дейл Карнегі шукав можливість чимось відзначитися.
Практикуючись в ораторському мистецтві в студентських дискусіях, він несподівано для себе виявив, що знайшов деякі способи ефективного спілкування.

Джерело
Категорія: Календар | Переглядів: 302 | Додав: Пальцев | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz