Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 14:41

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 08
Термін «домогосподарка» з’явився на початку 13 століття. Він означав: «жінка, зазвичай одружена, керуюча сім’єю або домашнім господарством». Наскільки це тяжка праця?
Наприклад, в США, згідно досліджень 2014 року, домогосподарки проводили 94 години на тиждень, працюючи на різних робочих місцях у будинку. Подібна зайнятість на робочому місці в компанії або на виробництві дозволяла б заробити заробітну плату в розмірі 113 568 доларів на рік. А де результат?
Дослідження, проведене в 2005 році Інститутом Соціально-Економічних Досліджень (США), показало, що одружені чоловіки заробляють більше, ніж самотні чоловіки, але тільки в тому випадку, якщо їх дружина залишається вдома і виконує всю домашню роботу. Фактично, чим більше дружин працювали поза домом, тим гірший фізичний і розумовий стан батька!
Деякі феміністські історики зазначають, що ранній жіночий рух допустил прикру помилку, пропагуючи презирство до всього внутрішнього і девальвуючи роботу домогосподарок.
Більшість вимушених домогосподарок і домогосподарів іноді зайняті по 20 годин на добу, здійснюючи "нескінченне" число невідкладних для сім’ї робіт і турбот, причому, як правило, це вони роблять без лікарняних, вихідних і відпусток 365 днів у році. Колосальне навантаження, з яким вони справляються, найчастіше і робить сім’ю на вигляд "безтурботною". Однак той порядок і рівень комфорту, доглянутість і затишок - це саме їхня заслуга.  ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 262 | Додав: Пальцев | Дата: 08.06.2018 | Коментарі (0)

Вченим більше відомо про поверхню Місяця, ніж про глибини світового океану. Наприклад, 12 осіб вже ступили на Місяць, але тільки три побували в Маріанській западині.
94% життя на Землі зосереджено у воді. Близько двох третин всіх морських мешканців залишаються недослідженими, а коли виявляються нові різновиди, це піднімає ще більше запитань про морського життя.
Є ряд звуків з глибин океанів, які вчені досі не можуть пояснити.
«Bloop» (англ. рев, завивання) може бути найвідомішим підводним звуком, виявленим в 1997 році гідрофонами, встановленими Національним Управлінням Океанічних і атмосферних досліджень (NOAA). Це один з найгучніших океанських звуків, коли-небудь записаних, та в той же час цей шум відповідає підводному льодовому потоку - великому розлому айсберга. Вчені не знають напевно, що або хто видавав цей звук.
Оскільки Bloop імітують в тому чи іншому вигляді деякі морські тварини, люди жартома приписали цей шум Ктулху - вигаданому монстру-восьминогу, створеному письменником-фантастом Говардом Філліпсом Лавкрафтом у 1928 році. Гучність звуку занадто велика для будь-кого з морських істот, відомих науці, але є і безліч істот, які ще відкриті.  ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 388 | Додав: Пальцев | Дата: 08.06.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz