Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 12:27

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 17
Маловідомо, але Фрейд панічно боявся числа 62. Коли йому, наприклад, доводилося резервувати номер в готелі, він вибирав той, в якому більше 62 кімнат, а його неприязнь до музики змусила одного разу наказати викинути піаніно його молодшої сестри, поставивши ультиматум: «Або я, або піаніно».
Своїм значущим для медицини дослідженням Луї Пастер зобов’язаний одному пивному заводу, який виступав його спонсором. Власники заводу оплатили йому і поїздку на міжнародний конгрес. Коли Пастеру на конгресі надали слово, перше, що він став робити - розвішувати рекламні плакати пива на сцені. Свою промову Пастер почав словами, що це пиво - найкраще. І лише потім він перейшов власне до справи.
Як відомо, Михайло Булгаков мав медичну освіту і навіть практикував як лікар. Після закінчення медичного університету в 1916 році студента Михайла Булгакова направили за розподілом земським лікарем у Смоленськ, куди він відправився з дружиною Тетяною. У перший же вихід на роботу, вірніше ніч, привезли породіллю, а її розбурханий чоловік, погрожуючи молодому лікарю пістолетом, кричав: «Якщо вона помре, вб’ю!» Пологи приймали разом: Тетяна знаходила в підручнику з гінекології потрібну сторінку і зачитувала, а Булгаков слідував інструкціям. Все закінчилося благополучно.  ... Читати далі »
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 462 | Додав: Пальцев | Дата: 17.06.2018 | Коментарі (0)

Наші батьки - найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.
Свято батька, як і День матері, відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу. Дата його святкування на міжнародному рівні, за даними проекту WebPlus.info, в країнах, де особливо шануються сімейні цінності, закріпилася в третю неділю червня. Свято взяло свій початок у 1909 році, і вперше було відзначене у місті Спокан, штату Вашингтон, США. Ініціатором Дня батька виступила жінка - Сонора Смарт, в заміжжі міс Додд.
У роки її дитинства в їх сім’ї, разом з нею, налічувалося шестеро дітей. Після народження шостої дитини їх мама покинула цей світ і усі турботи про дітей, включаючи новонародженого малюка, взяв на себе їх батько, Вільям Джексон Смарт. Він звичайно ж не міг дати їм багато чого з того, що може дати дітям матусина ніжність, але зробив абсолютно все, щоб його діти не були позбавлені турботи, розуміння і любові, яку може дати тільки рідна людина. Діти виросли. Кожен пішов своїм шляхом. Сонора вийшла заміж.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 456 | Додав: Пальцев | Дата: 17.06.2018 | Коментарі (0)

За сумною статистикою, за сорок років у Африці від засух загинуло більше мільйона чоловік.
Розпізнати ймовірність виникнення посухи допомагають вимірювання запасів вологи в ґрунті. Для наших широт - це точні підрахунки обсягу снігового покриву в зимовий період. Наприклад, якщо запас вологи в метровому шарі ґрунту восени не перевищує 50% від середньорічного рівня або товщина снігу не досягає половини середньорічних показників, то виникає ризик приходу посухи - слід вживати захисні заходи.
Для запобігання посухи виконують дії, спрямовані на утримання вологи в ґрунті і затримання снігу на полях. До таких заходів відноситься оранка землі, на схилах проводять поперечну оранку, змінюють мікрорельєф поверхні ріллі. Особливо важливо робити це на ґрунтах з високою щільністю. Ґрунт намагаються підтримувати в пухкому стані, проводяться заходи по збільшенню життєздатності рослин на полях.
Стійка погода, відсутність дощів, висока температура повітря при гранично низькому рівні вологості є факторами, які призводять до виникнення посухи.  ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 318 | Додав: Пальцев | Дата: 17.06.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz