Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 11:25

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 09
«Краса врятує світ!» (Ф. М. Достоєвський)
XX століття стало революційним у сфері косметології. Міжнародний комітет естетики і косметології СІДЕСКО проявив ініціативу створення Міжнародного дня краси.
З 1995 року в цей день у світі особливо вітається все гарне, прекрасне, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси.
Далеко не завжди в конкурсах беруть участь представниці слабкої статі з класичними параметрами 90-60-90. Журі виділяють осіб, наділених неповторною красою, що полягає у своєрідності зовнішнього вигляду.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 493 | Додав: Пальцев | Дата: 09.09.2018 | Коментарі (0)

9 вересня 1945 вчені Гарвардського університету, які тестували обчислювальну машину Mark II Aiken Relay Calculator, знайшли метелика, що застряг між контактами електромеханічного реле.
Виконана робота вимагала опису, і слово було знайдено - «debugging» (дослівно: звільнення від комахи) - так і нині називається процес виявлення і усунення багів - причин неправильної роботи комп’ютера.
Витягнуту комаху було вклеєно в технічний щоденник, з супровідним написом: «Перший знайдений баг», і в подальшому передано до музею обчислювальної техніки.
Невідомо, чи відзначає Америка цей знаменний день, а в Україні це неофіційне свято прижилося - з Днем тестувальника!  ... Читати далі »
Категорія: Інформатика | Переглядів: 269 | Додав: Пальцев | Дата: 09.09.2018 | Коментарі (0)

З сучасної історії нам відомо, що використання важкої броньованої техніки не раз визначало результат багатьох битв. Танк досить універсальна і потужна бойова броньована машина, що має гарну маневреність завдяки своїй гусеничній ходовій частини. Враховуючи великі заслуги механізованих і бронетанкових військ у перемозі над Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни, а також величезний внесок танкобудівників в комплектації та оснащенні Збройних Сил Радянського Союзу бронетанкової технікою, Указом Президії Верховної Ради від 1-го липня 1946-го року було затверджено професійне свято танкобудівників і танкістів - День танкіста, який спочатку став відзначатися 11-го вересня, в день, коли радянські війська, ціною героїчних зусиль домоглися значних успіхів під час проведення однієї з ключових стратегічних операцій. Це була Східно-Карпатська операція, в ході якої радянські війська у взаємодії з 1-м чехословацьким армійським корпусом, взявши ініціативу, оволоділи Дуклінскім перевалом і звільнили від фашистських окупантів Закарпатську Україну.
Мужність і героїзм наших славних воїнів багаторазово підтверджувався на полях численних битв, і танкісти, не дивлячись на те, що були захищені товстою бронею, завжди були відмінною мішенню для супротивника. Проте їх підтримка часто була просто життєво необхідною основним військам як в наступальних, так і в оборонних боях. Це була одна з причин, чому професійне свято танкістів стало одним з найбільш шанованих у військах професійних військових святкових днів.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 350 | Додав: Пальцев | Дата: 09.09.2018 | Коментарі (0)

Свято День нафтовика і газовика, а також працівників нафтопереробної промисловості в Україні відзначають у другу неділю вересня. Дата заснована в 1993 році. Традиційні урочисті заходи проводяться по всій галузі.
Професійне свято працівників нафтогазового комплексу і паливної промисловості традиційно відзначається не тільки в Україні. Його святкують в Білорусі, Вірменії, Казахстані та Росії, там воно припадає на першу неділю вересня. У Туркменістані в другу суботу вересня і 14 грудня, в Азербайджані 20 вересня.
Перший видобуток нафти в промислових масштабах в Україні почалася ще в XVIII столітті. Вже до 1909 року в районі Прикарпатських родовищ видобувалося близько двох мільйонів тонн чорного золота. Українська газовидобувна промисловість взяла свій початок з 1924 року, коли в експлуатацію було введено Дашавське газове родовище і закінчено будівництво першого українського газопроводу Дашава - Стрий. Найбільш інтенсивний розвиток газової та нафтової галузі відбувся в післявоєнні роки і був пов’язаний з відкриттям промислових запасів газу та нафти в Причорноморсько-Кримської газоносної області, а також в регіонах Дніпровсько-Донецької западини та Прикарпаття.  ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 295 | Додав: Пальцев | Дата: 09.09.2018 | Коментарі (0)

День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.
Немає такої країни, яка б виграла від правління нацистів, немає такої нації, яка б збагатилася матеріально або духовно в результаті їх володарювання. Найстрашніша ідеологія - та, яка робить людину винуватою від народження тільки за кров, яка тече в її жилах. Ідеологія нацизму принесла руйнування як тим, хто її вигодував, так і тим, хто їй протистояв. Півстоліття тому величезну нацистську машину вдалося зупинити і зруйнувати. Солдати різних національностей билися пліч-о-пліч і перемогли.
З 1962 року було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.  ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 291 | Додав: Пальцев | Дата: 09.09.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz