Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 12:36

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 16
Свято День працівників лісу відзначається у вересні. Встановлено Указом Президента Україні у 1993 році. Святкують День працівника лісового господарства в Україні в дусі природоохоронних та екологічних заходів.
Ліс - ось справжій, живий скарб нашої землі. Зайве нагадувати значення, яке відіграє лісове господарство для економіки держави, як і чинник величезного позитивного природного і екологічного впливу на навколишнє середовище. Ліс - це душа всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка лісу несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх.
Люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, давно і справедливо заслуговують глибокої поваги і високого авторитету. Усвідомлення цього прийшло ще з часів Радянського Союзу, коли в запалі грандіозних радянських будівництв, не без допомоги наукових фахівців, з’явилося розуміння того, що як би не була «широка країна наша рідна», вона далеко не безмежна і лісові ресурси, подаровані природою, так само мають свої межі, а масова вирубка свої, далекі від позитиву наслідки. 13 серпня 1966 року свято було встановлено Указом Президії Верховної Ради СРСР. 18 вересня 1977 року в СРСР вперше було прийнято окреме «Лісове законодавство», в якому була зроблена спроба не тільки впорядкувати вирубку лісу, а й закласти прямі механізми його раціонального використання та відновлення. Трохи пізніше, 1 жовтня 1980 року, оцінивши внесок і досягнення професійних фахівців лісового господарства, а також з метою підняття престижу професії всіх працівників лісу, професійне свято - «День працівників лісу», був внесений до Указу Президії Верховної Ради СРСР « Про святкові і пам’ятні дні »№ 3018-Х, його святкування було встановлено на третю неділю вересня. Надалі це свято стало справжнім національним святом для багатьох суверенних держав, що утворилися після розпаду СРСР. Наприклад, у новому українському законодавстві День працівників лісу закріплений Указом Президента Україні від 28 серпня 1993 року № 356/93 і святкується традиційно на третю неділю вересня.  ... Читати далі »
Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 283 | Додав: Пальцев | Дата: 16.09.2018 | Коментарі (0)

В 1994 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 16 вересня Міжнародним днем охорони озонового шару (A/RES/49/114). День встановлено на згадку про підписання Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар.
В 1987 році 36 країн, у тому числі і СРСР, підписали документ, згідно з яким країни-учасниці повинні були обмежити і повністю припинити виробництво озоноруйнівних речовин.
Державам пропонувалося присвятити цей день пропаганді діяльності відповідно до завдань і цілей, викладених у Монреальському протоколі і поправки до нього. Озоновий шар, цей тонкий газовий щит, захищає Землю від згубної дії певної частини сонячної радіації, сприяючи тим самим збереженню життя на планеті.
Озоновий шар простягається над землею величезною шапкою, що йде в космос. Ця хімічна сполука спостерігається на висоті 100 кілометрів. Він, особливо у верхніх шарах атмосфери, захищає Землю від жорстких небезпечних випромінювань. Якщо цей шар скінчиться коли-небудь, це буде небезпечно для всієї біосфери, для всього живого.Від потрапляння ультрафіолетових променів на людину, може виникнути рак шкіри, сліпота та інші захворювання.  ... Читати далі »
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 305 | Додав: Пальцев | Дата: 16.09.2018 | Коментарі (0)

Чи можливо дати чіткі визначення і характеристики ролі отця для сім’ї, рідних і близьких, для держави і суспільства в цілому? Важко сказати. Швидше за все у кожному конкретному випадку вони будуть зовсім різні, проте всі ці можливі формулювання буде об’єднувати одна абсолютно чітка риса - любов і відповідальність. Всенародний День Батька в незалежній Україні ще порівняно молоде свято, що отримало путівку в життя 18-го вересня 2009-го року, але в цьому є щось, що не можна передати словами. Молода, визнана як така, що цілком відбулася, вже більш ніж юна держава стверджує свої, вже давно визнані в усьому світі, загальнолюдські цінності, показуючи свою зрілість і вдячність непорушним і фундаментальним поняттям людської природи нашого буття. Як колись, 19-го червня 1910-го року, це зробила місіс Додд, американка з міста Спокан (штат Вашингтон), яка вважається засновницею цього чудового свята.
В наші дні, за даними проекту WebPlus.info, День Батька відзначається в багатьох країнах світу на офіційному рівні. В Україні ініціаторами цього свята виступили МГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Під час прес-конференції, що проводилася ініціаторами Всенародного Дня Батька в Україні 18-го вересня 2009-го року в УНІАН, було оголошено, що кожну третю неділю першого осіннього місяця (вересня) стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування цим загальнолюдським сімейним і державним цінностям. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 467 | Додав: Пальцев | Дата: 16.09.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz