Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 12:14

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 30
Свято День вихователя і дошкільного працівника в Україні відзначають в останню неділю вересня. Дата заснована в 2011 році. У дитячих садах проводять традиційні святкові заходи.
Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від більшості глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок для малюків не дарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті. І як би нам не здалося дивним, але працівники дитячих садків та інших дошкільних закладів, спільно з батьками та близькими наших дітей, стоять на своєрідній фронтовій передовій нашого спільного, самого найближчого майбутнього.
Звертаючи широку увагу суспільства на цінність дошкільного виховання, проблеми дитячих дошкільних установ і дошкільного дитинства в цілому, в Україні, за даними проекту DilovaMova.com, вихователі та працівники дошкільних установ відзначають своє професійне свято «Всеукраїнський день дошкілля» в останню неділю вересня. Нормативним підґрунтям свята є постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюція І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 320 | Додав: Пальцев | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички на яких їх сучасники запам’ятали важливу для них інформацію для наступних поколінь. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну. Для середньовіччя це була грандіозна праця і в подальшому в майстернях при Софійському соборі робилися книги, які увійшли в основу інших бібліотечних зібрань, наприклад, бібліотеки при Печерському монастирі, яка стала найбільшим з кінця ХІ століття центром культурного життя в Київській Русі.
Звичайно ж іноді книги безповоротно гинули в запалі пожеж і військових баталій, згадаємо лише знамениту Олександрійську бібліотеку. Так, з Софіївської бібліотеки збереглися тільки лічені екземпляри, серед яких найвідоміші - це безцінне Євангеліє. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 462 | Додав: Пальцев | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

Переклад усної мови або письмового тексту з однієї мови на іншу це ціле мистецтво. Від точності і смислової цілісності перекладу залежить дуже багато. З часів падіння Вавилонської вежі в житті людства з’явилася ще одна гостра потреба. Взаєморозуміння між різними народами стало актуальною і нагальною проблемою, але Бог не залишив людину, наділяючи багатьох з нас справжнім даром до розуміння і спілкуванню на мовленнях наших іноплемінників. Комусь мови даються з великими труднощами, хтось схоплює це все практично на льоту, проте й донині, не дивлячись на сучасний прогрес і досягнення в автоматизації процесів перекладу з однієї мови на іншу, ми дуже часто маємо потребу в професійному кваліфікованому фахівцеві перекладачі, чия праця заслуговує окремої уваги. Не дарма свого часу знаменитий російський поет Олександр Сергійович Пушкін назвав цих обдарованих людей «поштовими кіньми прогресу».
Міжнародний День перекладача - професійне свято людей цієї славної професії з’явився за ініціативи FIT, Міжнародної Федерації Перекладачів, з 1991-го року. Дата, до якої прив’язано це професійне свято - 30-е вересня, обрана на честь одного з чотирьох латинських батьків сучасної християнської Церкви - Ієроніма Стридонського, покликаного Господом у вічність саме 30-го вересня 420-го року нашої ери. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 320 | Додав: Пальцев | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

Свято відзначається щорічно в останню неділю вересня.
Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених пороків.
На планеті 2500 мов. Але є й ще одна форма спілкування, останнім часом все більше і більше цікавить вчених, - мова погляду й жестів. Всесвітня Федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі і спортивних, розробила Жестуно - систему жестів.
Нагадаємо: щорічно в останній повний тиждень вересня в світі відзначається Міжнародний тиждень глухих, який в останню неділю вересня і завершується Міжнародним днем глухих.
Абат де Л’Епе заснував першу школу - Паризький інститут глухонімих (1760 рік) у Франції. Він був основоположником мімічної методу, великим прихильником мови жестів.
Не вірте в той міф, що глухі замкнуті й нетовариські. Десятки чудових особистостей були глухими. П’єр де Ронсар - поет епохи Відродження, якого називали «принцом французьких поетів», був прекрасним фехтувальником і танцівником. В історію ввійшла його чудова фраза «З поганим слухом у палаці робити нічого».  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 437 | Додав: Пальцев | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

День усиновлення порівняно молоде свято. Вперше в Україні воно відзначається з 2009 року. Указ Президента України Віктора Ющенка № 1088/2008, яким цей день був установлений, був підписаний 27 листопада 2008 року. В Указі наголошується суспільна значущість усиновлення (і удочеріння) у забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї.
Тепер День усиновлення відзначається щорічно 30 вересня. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення.
На 1 січня 2009 року в Україні налічувалося: 400 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховувалося 2605 дітей; 2461 прийомна сім’я, де виховувалися 4450 прийомних дітей. Це немало, проте залишається ще безліч дітей, які потребують родинного тепла і турботи.
З початку 2009 року з метою підтримки інституту опікунства та усиновлення запроваджено новий вид грошової допомоги у разі усиновлення дитини. Матеріальна підтримка сімей нашою державою важлива, проте не варто забувати, що діти насамперед мають потребу в теплоті і ласці сімейного вогнища. А це вже повною мірою лягає на плечі прийомних батьків, які покладають на себе ці святі обов’язки. Пам’ятаєте що сказав Господь: «Приймаючий того, кого Я пошлю, Мене приймає» (Євангеліє від Іоанна 3:20)
Згідно з українським законодавством, максимальна різниця у віці між усиновителями і усиновленою дитиною не повинна перевищувати 45 років.  ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 611 | Додав: Пальцев | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz