Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 15.05.2024, 13:24

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 14 » 14 жовтня 2018 року - День професійних спілок України
05:45
14 жовтня 2018 року - День професійних спілок України
Святкування Дня професійних спілок в Україні проходить у другу неділю жовтня. Ідея свята виникла в 2017 році. Святкові заходи включають вшанування учасників профспілкового руху на захист прав робітників підприємств і організацій.
Традиційні святкові заходи в День професійних спілок включають, конференції, збори, організацію неформальних святкових концертів в середовищі робочих колективів, в організаціях і на підприємствах. Витрати на себе беруть професійні спілки, учасники та організатори цих заходів, не покладаючи їх на місцеві або державні бюджети.
Коли ми розмірковуємо на тему робітників і працівників, ми, як правило, маємо на увазі обов’язки, які вони беруть на себе, приступаючи до тієї чи іншої роботи. Важливою є кваліфікація, вміння і досвід. Так було завжди, адже від робітника очікується якісне виконання тієї чи іншої роботи. Прогрес і сучасний погляд вивів на поверхню ще одне важливе питання. Працівник, покладаючи на себе обов’язки, має ряд справедливих прав і вони полягають не тільки в праві на гідну оплату своєї праці. Забезпечення безпеки, умов праці, медичні і соціальні пільги дозволяють створити для працівників такі умови, в яких якість і продуктивність досягає максимальних значень. 
Це не відразу зрозуміли роботодавці. Робочим довелося пояснювати їм це, а щоб достукатися до їх розуміння, довелося об’єднатися. Так виникла професійна спілка. Історія свідчить, наприклад, в США першим професійним об’єднанням стала організація «Лицарі праці», що виникла в 1869 році. До цього подібні організації вже були представлені, наприклад, у Великій Британії. Дата відліку історії профспілок, як ви вже здогадалися - 19 століття. Після закінчення Другої світової війни навіть була створена Всесвітня федерація профспілок (World Federation of Trade Unions, WFTU).
В Україні, згідно з «Нарисів історії профспілкового руху в Західній Україні 1817-1939 рр.», перша профспілкова організація виникла восени 1817 року. Вона називалася «Товариство взаємної допомоги членів друкарської справи» і була сформована в приватній друкарні поліграфіста австро-німецького походження Корнелія Піллера.
На Міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 200-річчя від дня створення першої профспілкової організації в українських землях була висунута ідея відзначати «День професійних спілок України» щорічно у другу неділю жовтня. Це була ініціатива президії Федерації профспілок України. Кабінет Міністрів України підтримав цю ініціативу і Міністерство соціальної політики розробило проект Указу Президента України "Про День професійних спілок України", реалізація якого не вимагає ні додаткових витрат з Державного бюджету та місцевих бюджетів, ні установки додаткового вихідного дня.
Так з’явилася ця гарна традиція і в цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх учасників і представників профспілкового руху в Україні. Бажаємо їм успіхів в сфері відстоювання прав і свобод трудових колективів.
З Днем професійних спілок України!
В 2018 році День професійних спілок України припадає на 14 жовтня.

Джерело
Категорія: Економіка | Переглядів: 314 | Додав: Пальцев | Рейтинг: 5.0/1

Поділитися матеріалом:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz