Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 12:41

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 01

Якщо ви думали, що 3D-фільми - це пік науково-технічного прогресу, то відстали від життя.

Колись все починалося з червоно-синіх окулярів, але потім вони потемніли. Потім нас привчили до 4D - новому слову в індустрії розваг і спецефектів.

А тепер з'явилася ще більш карколомна новинка: 7D! Так що ж це таке?

Ідея в тому, щоб глядач пережив неповторний досвід взаємодії у віртуальній реальності. Винахід представлено компанією Magic Leap і являє собою чіткі і яскраві голограми, що створюють надреалістичні образи.

Але технологія включає в себе не тільки візуальну сторону: тут є запахи, звуки і навіть відчуття. Мета - створити ілюзію, неможливо відрізнити від реальності. Поки що цей проект знаходиться в стадії розвитку, але просунуті місця типу Японії і Дубая вже дають можливість помилуватися результатами в громадських місцях.  ... Читати далі »

Категорія: Інформатика | Переглядів: 347 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

В загальній аудієнції з Папою Франциском у середу, 8 серпня 2018 р., взяли участь 100 дітей з усіх регіонів України, які подарували йому написану своїм життям і руками «Книгу Добра» та інші подарунки.

В цій аудієнції взяли участь єпископ УГКЦ Іриней Білик, Канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, міністр закордонних справ України Павло Климкін, надзвичайний і повноважний посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, депутати українського та угорського парламентів, керівник проекту пан Анатолій Лютюк, координатор проекту та організатор поїздки в Рим пан Василь Bишиванюк та його помічники.

Серед розмаїття прапорів і національних костюмів, які приваблювали погляд у залі Павла VI у Ватикані під час загальної аудієнції в середу, 8 серпня 2018 р., були українські вишиванки, а серед багатомовного гамору — лунала українська пісня для Папи Франциска.

Це сотня юних авторів «Книги Добра» прибули на зустріч зі Святішим Отцем, щоби подарувати йому книжку, яка представляє їхнє бачення людяності в щоденному житті, розповідає Vatican News. Проект, який охопив сотні тисяч дітей Ідеться про міжнародний соціальний проект, який об’єдднав 300 тисяч дітей і дорослих з усіх куточків України. Він покликаний надихати на перемоги і добрі починання в усьому світі.

Ініціатива здійснюється за підтримки міністра закордонних справ України Павла Климкіна, який разом із групою українських дітей зустрівся з Папою Франциском, щоби передати ексклюзивну копію книги: «Це результат майже трирічної праці, але не стільки моєї чи тих, хто допомагав, — це дитячий проект. У ньому загалом взяли участь майже 300 тис. діток і дорослих,— розповідає Павло Климкін, — всі були, звісно, волонтерами. Кожен із дітей писав одну невеличку історію — історію добра: чого він навчився, що він зробив. Не писав щось абстрактне, про те, що можна зробити, а про те, що на нього чи на неї безпосередньо вплинуло, що змінило життя, що змусило якось по-іншому думати чи жити. Я бачив дуже багато цих історій, слухав їх, і коли ти просто читаєш ці історії — це одна справа, це вже дуже зворушливо; а коли ти бачиш, як дитина розповідає свою історію, а потім інша…  ... Читати далі »

Категорія: Україна і світ | Переглядів: 361 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Номер журналу The New York Times від 5 серпня вийшов з чорною обкладинкою та написом. У журналі буде всього лише один матеріал – стаття Натаніеля Річа під назвою "Втрачаючи Землю".

Про це видання повідомило у своєму Twitter.

В об'ємному матеріалі автор розповів про десятиліття між 1979 та 1989 роками, коли ще можна було врятувати клімат від незворотних змін та "глобального потепління". 

"Тридцять років тому у нас був шанс врятувати планету. Ми могли виправити зміни клімату. Але ми не діяли", – йдеться у повідомленні видання.  ... Читати далі »

Категорія: Екологія рідного краю | Переглядів: 317 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Щоб вийти на китайський ринок, компанії Google доведеться змиритися з вимогами місцевої цензури і розробити окрему версію пошукової системи для КНР. Видання The Intercept, Reuters та AFP повідомили кодову назву проекту Google – DragonFly. Працюватиме він відповідно до місцевих законів і не показуватиме сайти, де публікуються матеріали про права людини, демократію та протести. Про це повідомила BBC News Україна.

У самій Google від детальних коментарів відмовились. Та журналісти вивідали, що пошукова система Google для Китаю буде включати "чорний список запитів", куди будуть входити всі сайти, заборонені урядом КНР. Мовляв, Google вже розробила дві тестові версії пошукових додатків для Android під назвами Maotai та Longfei. Якщо китайська влада схвалить запуск проекту, то програми зможуть запрацювати вже 2019 року.

До слова, китайська система державного нагляду за мережею, яку називають "Золотий щит" або "Велика китайська вогняна стіна" (мається на увазі фаєрвол), почала діяти ще у 2003 році. Унаслідок її роботи під цензуру потрапили понад півтора мільйона сайтів, серед яких і сам Google, і соціальні мережі Facebook, Instagram, Twitter, і навіть Wikipedia.  ... Читати далі »

Категорія: Інформатика | Переглядів: 316 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Для 45 мільйонів європейців українська мова є рідною

Українська мова зайняла восьме місце в переліку найбільш широко вживаних серед населення Європи. Українською мовою говорять 45 мільйонів європейців. Такі дані наводить Рада Європи у зв’язку з Європейським днем мов, який відзначають 26 вересня, передає “Європейська правда”.

Найбільше людей у Європі говорять російською, носіїв цієї мови виявилося 120 мільйонів осіб. Друге місце зайняла німецький мова, якою розмовляють 95 мільйонів європейців. Французька, яка опинилася на третьому місці, є рідною для 80 мільйонів чоловік.

Англійською та турецькою мовами від народження говорять 70 мільйонів жителів Європи. Вони зайняли четверте і п’яте місця відповідно.

Трохи менше європейців використовують італійську мову (69 мільйонів), яка опинилася на шостому місці списку. Іспанська, яка стала сьомою, є рідною мовою для 45 мільйонів європейців, як і українська.

Дев’яте і десяте місця зайняли польська та данська мови, носіями яких є 40 і 22 мільйонів європейців відповідно.  ... Читати далі »

Категорія: Україна і світ | Переглядів: 371 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Свято Всесвітній День архітектора відзначається в перший понеділок жовтня. Засновано Міжнародним союзом архітекторів в 1985 році. Заходи включають конференції про архітектуру, виставки і творчі дискусії, вибирається відповідна тема.
У архітекторів сьогодні професійне свято. У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято.
Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА). У 1985 році на зборах МСА було вирішено щорічно святкувати всесвітній день архітектури в перший понеділок липня.
У 1996 році Міжнародний союз архітекторів, на своїй 20-ї генеральної асамблеї в Барселоні, прийняла резолюцію про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня.
Міжнародний союз архітекторів був створений одразу після д ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 336 | Додав: Пальцев | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz