Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 14:35

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 12

11 жовтня, 400 років тому українське військо Гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного захопило Арбатські ворота і зайшло в Москву.

“Влітку—восени 1618 року українські козаки на чолі з Петром Конашевичем-Сагайдачним взяли участь у завоюванні Річчю Посполитою Московського царства. Під час цього походу, як свідчив очевидець тих подій, багато “московських міст, замків та поселень здобуті, спалені, висічені Сагайдачним”, зокрема Рильськ, Курськ та Лівни.

20 липня козаками після багатьох штурмів було здобуто Єлець, потім декілька інших великих російських міст.

6 жовтня 1618 року українські полки підійшли до містечка Котел неподалік Донського монастиря, що поблизу Москви. Українсько-польське та московське війська вишикувалися одне проти одного, й до герцю стали їхні командувачі. Тоді гетьман Петро Сагайдачний зійшовся сам на сам із царським воєводою Василем Бутурліним та переміг його — спочатку вибив з його рук списа, потім вдарив його перначем по голові так, що той звалився з коня… Ось так сміливо колись діяли українські полководці.

Після того як московіти відійшли, українське військо підступило до мурів Москви й почало готуватися до штурму в районі Арбатських воріт. При цьому ворота готувалися підірвати козацькі саперні майстри – французькі інженери.

У ніч із 10 на 11 жовтня відбувся штурм Арбатських воріт, а 11 жовтня козаки взяли участь у великому штурмі Москви поблизу Тверських воріт. Однак у результаті прорахунків головного командувача армії Речі Посполитої здобути столицю Московського царства тоді так і не вдалося, й козаки повернулися додому.  ... Читати далі »

Категорія: Гордість України | Переглядів: 346 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Конфлікт, що виник у школі №52 міста Дніпро, де через цькування п’ятикласника у ситуацію була змушена втрутитися поліція, спонукає говорити про проблему булінгу в українських навчальних закладах. Як діяти в таких випадках вчителям та батькам? Зібрали поради трьох спеціалістів: конфліктологів Ірини Тарасової та Олесі Геращенко, а також психоаналітика Марини Політаєвої.

Читати далі >>>
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 433 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Так що ж було першим? Напевно важливо інше: а що ж з усім цим робити? І людина взяла яйце. І звернула увагу, що воно не тільки може вгамувати голод, але й корисно в багатьох інших речах.
Подорожуючи по історії ми зупинимося в одному відомому австрійському місті з назвою Відень. У віддаляючомуся від нас 1996-му році, на плановій конференції однієї поважної організації під назвою International Egg Commission - «Міжнародна яєчна комісія», її делегатами було запропоновано встановити щорічне свято для цього славного продукту - Всесвітній день яйця. Днем святкування цього смачного свята була обрана дата 2-й п’ятниці жовтня.
Звичайно ж це свято ще не стало офіційним святом для всіх без винятку шанувальників і любителів яєчні і омлетів, сирників і запіканок, а також і інших кулінарних страв, де одним з основних інгредієнтів є яйце. Але в цьому й немає необхідності. Адже віддаючи перевагу тій чи іншій їжі ми в свою чергу отримуємо і ділимося тією радістю, яку відчуваємо під час їжі, так би мовити, святкуємо цей час на рівні свого власного розуміння, часто не помічаючи того. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 316 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Публікація підготовлена Юлією Гудошник в рамках проекту “Розвиток системи забезпечення якості шкільної освіти” (за підтримки EDGE)

Читати публікацію >>>
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 528 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Державне свято - Національний День Іспанії - відзначається у другій декаді жовтня. Він приурочений до відкриття Нового Світу Христофором Колумбом в 1492 році. Традиційно святкування Національного Дня в Іспанії проходить з парадами і урочистими промовами.
Кажуть, що Христофор Колумб був дуже релігійною людиною. Він був католиком і регулярно, в ході своїх експедицій через океан, називав землі, які відкривав, іменами католицьких святих. Незважаючи на те, що Колумб, який знайшов Америку, фактично народився в Італії, його експедиції спонсорувались іспанським королем Фердинандом.
Національний День Іспанії, що відзначається щорічно 12 жовтня, приурочений до прибуття Христофора Колумба до Америки 12 жовтня 1492 року. Іспанський Король Фердинанд виступив спонсором його експедиції на захід в надії знайти короткий шлях до Індії. Це було важливо для економіки держави і обіцяло хороші перспективи.
У серпні 1492 Колумб вирушив через Атлантику. Через два місяці він прибув до Багамських островів і заснував там перше поселення. Острів, на якому розташовувалося поселення, був названий Еспаньола. Колумб почав поширювати християнство в Новому Світі. Прибувши назад до Іспанії він розповів про "безхазяйне" золото і багатство, яке побачив там. Після цього Америка миттєво стала дуже привабливою для європейських колоністів.  ... Читати далі »
Категорія: Географія | Переглядів: 383 | Додав: Пальцев | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz