Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 17:28

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 14
Зародження і формування української народності відбулося в XII-XV ст. на основі південно-західної частини східнослов’янського населення, яке входило раніше до складу Київської Русі (IX-XII ст.). На основі давньоруської народності сформувалися три східнослов’янські народи - український, російський і білоруський. Починаючи з XIII століття українці зазнали угорського, литовського, польського та молдавського завоювань. З кінця XV століття почалися набіги з татарських ханів, що затвердилися в Північному Причорномор’ї, які супроводжувалися масовим полоном і викраденням українців.
У XVI-XVII ст. в ході боротьби з іноземними завойовниками українська народність істотно консолідувалася. Найважливішу роль зіграло при цьому виникнення особливих військових формувань - ... Читати далі »
Категорія: Історія рідного краю | Переглядів: 246 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Цього дня в 1946 році в Лондоні відкрилася конференція національних організацій по стандартизації. 25 країн, включаючи СРСР, були представлені 65 делегатами. Результатом їхньої роботи стало заснування нової Міжнародної організації зі стандартизації - ISO (від грецького слова isos - рівний).
У 1970 році Президент ІСО пан Фарук Сунтер (Туреччина) запропонував 14 жовтня відзначати як Міжнародний день стандартизації, щоб підкреслити важливість стандартизації для всієї світової економіки.
Довідка. Стандартизація - встановлення і застосування правил з метою упорядкування діяльності у певній галузі на користь і за участю всіх зацікавлених сторін, зокрема, для досягнення загальної оптимальної економії при дотриманні функціональних умов і вимог техніки безпеки. Об’єкти стандартизації - конкретна продукція, норми, вимоги, методи, терміни, позначення і т.д., що мають перспективу багаторазового застосування, що використовуються в науці, техніці, промисловому та с.-г. виробництві, будівництві, транспорті, культурі, охороні здоров’я та ін сферах народного господарства, а також у міжнародній торгівлі. ... Читати далі »
Категорія: Інформатика | Переглядів: 303 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Ваші роботи будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.
Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.
Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.
Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, ви стверджуєте вічні загальнолюдські цінності, приносите людям радість спілкування з прекрасним. ... Читати далі »
Категорія: Календар | Переглядів: 360 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Святкування Дня професійних спілок в Україні проходить у другу неділю жовтня. Ідея свята виникла в 2017 році. Святкові заходи включають вшанування учасників профспілкового руху на захист прав робітників підприємств і організацій.
Традиційні святкові заходи в День професійних спілок включають, конференції, збори, організацію неформальних святкових концертів в середовищі робочих колективів, в організаціях і на підприємствах. Витрати на себе беруть професійні спілки, учасники та організатори цих заходів, не покладаючи їх на місцеві або державні бюджети.
Коли ми розмірковуємо на тему робітників і працівників, ми, як правило, маємо на увазі обов’язки, які вони беруть на себе, приступаючи до тієї чи іншої роботи. Важливою є кваліфікація, вміння і досвід. Так було завжди, адже від робітника очікується якісне виконання тієї чи іншої роботи. Прогрес і сучасний погляд вивів на поверхню ще одне важливе питання. Працівник, покладаючи на себе обов’язки, має ряд справедливих прав і вони полягають не тільки в праві на гідну оплату своєї праці. Забезпечення безпеки, умов праці, медичні і соціальні пільги дозволяють створити для працівників такі умови, в яких якість і продуктивність досягає максимальних значень.  ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 313 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Свято День санітарної служби та День епідеміолога в Україні відзначають у жовтні. Дата встановлена в 2004 році. У програмі святкових заходів - вшанування працівників державної санітарно-епідеміологічної служби.
Указом Президента України від 5 жовтня 2004 року (№ 1178/2004) в Україні встановлено професійне свято - День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, який щорічно відзначається у другу неділю жовтня.
Державний санітарно-епідеміологічний нагляд охоплює всі сфери життєдіяльності людини: умови проживання, праці, харчування, відпочинку, виховання і навчання дітей та підлітків. Тому санітарно-епідеміологічна служба займає ключову позицію в системі охорони здоров’я країни.
Державна санітарно-епідеміологічна служба (СЕС) вже більше 80 років є ефективною складовою галузі охорони здоров’я, яка забезпечує реалізацію державної політики у сфері профілактичної медицини, стоїть на варті здоров’я та працездатності людей, захищає їх від небезпечних інфекційних захворювань. ... Читати далі »
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 282 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Свято День захисника України відзначається у другій декаді жовтня і є неробочим днем. Встановлено Указом Президента в 2014 році. Традиції святкування і святкові заходи Дня захисника України широко підтримуються по всій країні. Дуже популярне свято.
Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.
Як свято, цей День прийшов на зміну не менш популярного колись всенародного Дня Червоної Армії. Радянська держава не «балувала» свій народ великою кількістю всіляких свят і пам’ятних дат ... Читати далі »
Категорія: Безпека життєдіяльності | Переглядів: 398 | Додав: Пальцев | Дата: 14.10.2018 | Коментарі (0)

Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz