Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 15.05.2024, 20:46

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 18 » 18 жовтня 2018 року - Міжнародний день кредитних спілок
05:59
18 жовтня 2018 року - Міжнародний день кредитних спілок
Свято Міжнародний день кредитних спілок відзначають в третій четвер жовтня з 1948 року. Виник цей день у 1927 році в штаті Массачусетс, США. Мета заходів - підвищення обізнаності громадськості про роботу кредитних спілок та фінансової кооперації у світі.
Це свято родом зі Сполучених Штатів Америки та виникло завдяки Лізі кредитних спілок штату Массачусетс в далекому 1927 році. В державі, де свобода знаходиться на одному з найважливіших місць і цінність розуміння спільної практичної взаємодопомоги не є порожнім звуком, організації фінансової взаємодопомоги розвивалися дуже активно. Нагадаємо, що перші кредитні спілки виникли в Німеччині у 1849 році. Німецький підприємець на ім’я Ф. Райфайзен організував кредитний союз, який отримав назву "Товариство для допомоги небагатим селянам».
Таким чи інакшим чином цей процес відбувався і в інших країнах. Згодом була створена Всесвітня Рада Кредитних Спілок (World Council of Credit Unions) і свято вийшло на міжнародну арену. Дата святкування Міжнародного дня кредитних спілок припадає на третій четвер жовтня, починаючи з 1948 року.
Кожне офіційне святкування присвячене певній темі, до якої приєднуються і національні асоціації. Наприклад, в 2018 році виповнюється 70 років з дня святкування дня International Credit Union Day (ICU Day) в тому форматі, який існує зараз і його тема - «Find Your Platinum Lining», що буквально означає - «Знайдіть свою платинову підкладку». Відомо, що підкладка - це виворіт одягу для зміцнення швейного виробу і в цьому є недвозначний натяк на важливість надійності фінансового забезпечення в будь-якій справі.
Метою заходів, присвячених цьому дню, є підвищення глобальної поінформованості про ту велику роботу, яку виконують кредитні спілки та інші фінансові кооперативи в усьому світі для суспільства, надаючи кожному своєму члену можливість більш активно просувати власні інтереси, і про розвиток цього руху.
Не варто забувати і про проблеми кредитних спілок, особливо в країнах "третього світу". Одна з основних проблем їх діяльності там - політична кон’юнктура. На жаль, в умовах слабо захищеної приватної власності вони навіть можуть ставати жертвами інтересів різних конкуруючих силових структур. Але повернемося до суті події ...
Кредитні спілки, фінансові асоціації та об’єднання в усьому світі святкують це свято з упором на широке і прозоре інформування про свою діяльність і можливості, які отримують їхні учасники. Проводяться акції відкритих дверей, дату відзначають конкурсами, пікніками і парадами. Це професійне свято їх працівників і яскрава подія для членів кредитних спілок.
В цей День ми вітаємо всіх учасників та пайовиків цих фінансових організацій і бажаємо їм стабільності і процвітання!
В 2018 році Міжнародний день кредитних спілок припадає на 18 жовтня.

Джерело
Категорія: Економіка | Переглядів: 286 | Додав: Пальцев | Рейтинг: 5.0/1

Поділитися матеріалом:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz