Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 15.05.2024, 04:07

Сайт вчителя
Олексія Пальцева

Меню сайту
Пошук
Новини
ava
misto.zp.ua
ava
Перекладач Google
ava
Радіо онлайн
ava
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
Calenday
ava
Свята, події, іменини,

народні прикмети
Калькулятор
Email
palzevol@gmail.com

ourclas@at.ua
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 4 » 4 жовтня 2018 року - Всесвітній день тварин
06:58
4 жовтня 2018 року - Всесвітній день тварин
Чомусь багато хто називає тварин нашими меншими братами. Звичайно ж, якщо врахувати той факт, що тварини в чомусь іноді можуть бути більш кмітливі ніж ми, або ж для них навколишнє середовище більш зрозуміле, ніж нам, то їх можна було б назвати нашими старшими братами. Однак очевидно одне - людина в переважній більшості випадків залишається чільною і домінуючою істотою, а тварини як правило пригнічуються і ці відносини ніяк не можна назвати братніми.
Статистика невблаганна: кожну годину з лиця нашої матінки Землі безповоротно зникають три види тварин. Навіть не віриться! Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами.
Ще в 1931-му році прихильники руху захисту природи, на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установити щорічний Всесвітній день захисту тварин, який було прийнято відзначати 4-го жовтня. Дата проведення Дня тварин була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, померлого 4-го жовтня 1226-го року, котрий вважається в католицькій культурі покровителем тварин.
У дні нашої сучасності, з боку численних товариств захисту тварин з різних країн світу, вже стало доброю традицією влаштовувати в цей день різноманітні масові заходи на тему захисту природи і тварин нашої планети. Не залишаються осторонь і країни колишнього соцтабору, Україна, Білорусь, Молдова. Так, до прикладу, нарешті і Російська Федерація за ініціативою Міжнародного фонду захисту тварин у 2000-му році приєдналася до цієї чудової традиції. День тварин проводиться з метою підвищення свідомості суспільства щодо необхідності захисту нашого з вами навколишнього середовища, а так само з метою підвищення активності у сфері захисту тварин, якої потребують не тільки тварини дикої природи, а й наші домашні улюбленці.
Лідируючу позицію у світі за чисельністю наявності домашніх тварин на душу населення займають Сполучені Штати Америки. Друга країна в світі на початок 2000-х років - територія колишньої Російської Федерації, де в кожній третій родині містилися домашні тварини. Серед європейських країн на першому місці знаходилася Чехія, де в доброї половини чеських сімей був в наявності як мінімум одна домашня тварина. Чехи так люблять своїх домашніх тварин, що приблизно чверть із них має документ про походження або родовід.

Джерело
Категорія: Календар | Переглядів: 428 | Додав: Пальцев | Рейтинг: 5.0/1

Поділитися матеріалом:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекласти сайт

 Translate the site into English Die Webseite auf das Deutsche zu übersetzen Przetlumacz te strone na jezyk Polski Перевести сайт на Українську мову Traduire le site en français 
Форма входу

Лепетун
gerb
facebook
ava
Amnesty Ukraine
ava

Amnesty International
Запорізька мерія
gerb
Школа № 87
gerb

Школа №87 на карті міста

Школи Запоріжжя
Карта України
map_ua
База питань
ChGK
Life.zp.ua
ChGK
Доктор Комаровский
komarovskiy
Афоризми

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz